Koronatilanne: Ravintoetua voi tilapäisesti käyttää myös ruoan kuljetuskustannuksiin

Uutinen, 24.3.2020

Uutista on päivitetty 20.8.2020 (lisätty tieto voimassaolon jatkumisesta).

Koronaviruksen yrityksille aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien vähentämiseksi Verohallinnon luontoisetupäätöstä on muutettu väliaikaisesti, kun ravintoedun normaali käyttö lounasravintoloissa paikan päällä on estynyt työntekijöiden joutuessa työskentelemään kotona.

Muutos koskee ravintoedun käyttämistä ruoan kuljetuskustannuksiin. Verohallinto on 19.8.2020 jatkanut määräysten voimassaoloa 31.12.2020 asti.

Ravintoetua voi käyttää aterian maksamisen lisäksi sen kuljettamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Ravintoedun määrään ja muihin ehtoihin ei ole tehty muutoksia. Työnantaja voi tarjota ravintoetuna enintään 10,70 euroa jokaista työssäolopäivää kohti.  

Esimerkki: Työntekijällä on ravintoetu 10,70 €/työpäivä. Hän tilaa ravintolasta lounaan kotiin. Lounaan hinta on 7,70 euroa ja kotiinkuljetus maksaa 3 euroa eli yhteensä 10,70 euroa. Työntekijä voi käyttää lounaan ja kotiinkuljetuksen maksamiseen ravintoetua. 

Esimerkki: Työntekijällä on ravintoetu 10 €/työpäivä. Hän tilaa ravintolasta lounaan kotiin. Lounaan hinta on 8,90 euroa ja kotiinkuljetus maksaa 3,50 euroa eli yhteensä 12,40 euroa. Työntekijä voi käyttää lounaan ja kotiinkuljetuksen maksamiseen ravintoetua 10 euroa. Ylimenevän osan eli 2,40 euroa työntekijä maksaa itse.  

Lisääntyneet etätyöt ovat herättäneet myös muita kysymyksiä ravintoedun käytöstä. Tässä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. 

Jos haluaisit käyttää ravintoetua tilapäisesti myös pakaste- tai mikroruokiin  

Ravintoetua ei voi käyttää einestuotteiden ostamiseen.  

Kohdennettua maksuvälinettä eli esimerkiksi lounasseteliä, lounaskorttia tai mobiilisovellusta voi käyttää elintarvikemyymälän palvelupisteessä annosteltaviin, mukaan otettaviin annoksiin, kuten salaatteihin tai täytettyihin patonkeihin.  

Jos haluaisit maksaa useammalla lounassetelillä 

Kutakin työssäolopäivää kohti voi käyttää vain yhden setelin.  

Jos työnantajasi tarjoaa normaalisti ravintoedun vain työpaikan ruokalassa 

Työnantajan oma ruokala on kuitenkin suljettu koronatilanteen takia tai työntekijät on määrätty kotiin etätöihin. He eivät täten voi käyttää heille tarjottua ravintoetua.  

Työnantaja haluaa poikkeuksellisesti tukea työntekijöitään rahallisella korvauksella, jotta työntekijät voivat ostaa eväitä ja syödä niitä töissä tai kotona.  

Työntekijöille ei synny ravintoetua niiltä päiviltä, kun he eivät voi käyttää ravintoetua työnantajan ruokalassa. Työnantaja ei voi korvata ravintoetua rahana verovapaasti, vaan maksettu raha on aina veronalaista palkkaa. 

Päivittyvä kooste

Kaikki koronatilanteesta löydät päivittyvästä koosteestamme.