OmaVerossa käyttökatko vuodenvaihteessa – hoida veroasiat ajoissa

Uutinen, 29.12.2020

OmaVero-palvelussa on vuodenvaihteessa käyttökatko. Käyttökatko alkaa torstaina 31.12.2020 klo 15.30 ja päättyy lauantaina 2.1.2021 klo 12. Käyttökatkon aikana OmaVeroon ei voi kirjautua eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasiaa. Käyttökatkon syynä on järjestelmäpäivitys, jonka jälkeen autovero- ja valmisteveroasiat voi hoitaa OmaVerossa.

Hoida mahdolliset veroasiat etukäteen ennen käyttökatkoa

Jos sinulla tai yritykselläsi on veroasioiden määräpäiviä käyttökatkon aikana tai tarvitset esimerkiksi verokortin, hoida asia etukäteen.

Huomionarvoista käyttökatkon ajalta:

  • Et voi saada verokorttia käyttökatkon aikana. Myös veroprosenttilaskuri ja osa muista laskureista on pois käytöstä.
  • Torstaina 31.12. on yhteisöjen veroilmoituksen määräpäivä niillä yhteisöillä, joiden tilikausi on päättynyt elokuussa 2020. Ilmoituksen voi antaa ilman myöhästymismaksua vielä 4.1.2021.

Käyttökatkon aikana voit antaa ilmoituksia Ilmoitin.fi-palvelun kautta sekä omasta ohjelmistosta operaattorin välityksellä, mutta käsittelemme ilmoitukset vasta käyttökatkon jälkeen. Antamasi ilmoitus tai tiedot kirjataan kuitenkin ilmoituksen jättöpäivän mukaan.

Myös tulorekisterissä on käyttökatko vuodenvaihteessa. Tulorekisterin käyttökatko alkaa 30.12. klo 18 ja päättyy 1.1. klo 17.

Verohallinnon puhelinpalvelu on auki normaalisti

Torstaina 31.12. Verohallinnon puhelinpalvelu on auki normaalisti klo 9–16.15. Jos tarvitset esimerkiksi verokortin tai maksutiedot veron maksuun, voit soittaa Verohallinnon palvelunumeroihin. Perjantaina 1.1. on uudenvuodenpäivä, joten asiakaspalvelu ei ole auki.

Koronatilanteen vuoksi emme suosittele asiointia verotoimistoissa.

Käyttökatkon jälkeen autovero ja valmisteverot ovat OmaVerossa

OmaVerossa voi tammikuusta alkaen tehdä muun muassa ajoneuvon käyttöönottoilmoituksen ja autoveroilmoituksen. Autoveron voi myös maksaa OmaVerossa helmikuusta alkaen.

Vuoteen 2021 kohdistuvat valmisteveron veroilmoitukset tehdään OmaVerossa tammikuusta 2021 lähtien. Valmisteveron maksaminen OmaVerossa tulee mahdolliseksi helmikuussa.

Lue lisää: Auto- ja valmisteverotus OmaVeroon