Maataloudenharjoittaja ja metsänomistaja – veroilmoituksen määräpäivät lähestyvät

Uutinen, 20.2.2020

Maa- ja metsätalouden harjoittajien veroilmoitusaika on nyt kuumimmillaan. Tässä ovat kevään 2020 määräpäivät:

 2.3.2020

2.4.2020

Arvonlisäveron maksutiedot saat OmaVerosta

Voit maksaa arvonlisäveron OmaVerossa tai katsoa sieltä tarvitsemasi maksutiedot, kuten Verohallinnon tilinumeron sekä oman asiakaskohtaisen oma-aloitteisten verojen viitenumerosi.

Katso ohje: Näin löydät arvonlisäveron maksutiedot OmaVerosta (vero.fi/alvmaksutiedot)

Voit myös käyttää samoja maksutietoja, joilla maksoit veron viime vuonna.

Huom. Käytä arvonlisäveron maksamisessa sen henkilön, yhtymän tai kuolinpesän oma-aloitteisten verojen viitenumeroa, jonka nimissä olet antanut arvonlisäveroilmoituksen.

Jos saat arvonlisäveron palautusta, tarkista OmaVerosta, että tilinumerotietosi on oikein. Katso ohje: Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa.

OmaVerossa moni tieto näkyy jo valmiina

Edellisenä vuonna vahvistetut menojäännökset, varaukset ja metsävähennyksen tiedot ovat OmaVeron veroilmoituspohjassa valmiina. Myös esimerkiksi vuoden 2019 matkakustannusten korvausten euromäärät ovat valmiina OmaVerossa ja palvelu laskee määrän ilmoittamiesi kilometrien perusteella.

Maatalouden energiaveron palautukset maksetaan entistä aiemmin

Maatalouden energiaveron palautusta voi nyt hakea OmaVerossa. Palautukset verovuodelta 2019 maksetaan keväällä 2020 asiakaskohtaisesti ja aiempaa aikaisemmin, maaliskuun ja heinäkuun välillä.

Lue lisää maatalouden energiaverosta

Maataloudenharjoittajan on tehtävä hakemus viimeistään 2.3.2020, yhteisön ja yhteisetuuden viimeistään neljän kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä.

Myös kiinteistötiedot siirtyvät OmaVeroon

Kiinteistöverotuspäätökset saapuvat maaliskuussa OmaVeroon ja postitse. Kiinteistötietoja voi korjata ja kiinteistöveron voi maksaa OmaVerossa.

Kiinteistöverotuspäätöksen ulkoasu muuttuu painetusta lomakkeesta A4-tulosteeksi. Kiinteistöverotus päättyy asiakaskohtaisesti. Suurimmalla osalla asiakkaista kiinteistöveron eräpäivät ovat elokuussa ja lokakuussa.

Lisätietoa kiinteistöverosta

Näin valtuutat asianhoitajan

Jos haluat valtuuttaa asianhoitajan (esim. tilitoimiston) hoitamaan veroasioita puolestasi, sinun on annettava asianhoitajalle tarvittavat valtuudet osoitteessa suomi.fi/valtuudet. OmaVerossa asianhoitaja tarvitsee valtuuden "veroasioiden hoito". Huomaa, että veroasioiden hoito -valtuuden avulla asianhoitaja näkee OmaVerossa sekä maataloustoiminnan tiedot että henkilökohtaiset verotietosi.

Katso-valtuuksia voi käyttää vielä vuoden 2020 loppupuolelle saakka. Jos käytät Katso-valtuuksia, sinun on annettava asianhoitajalle OmaVeroa varten rooli "henkilön ja yrittäjän OmaVero".

Kuolinpesä ja verotusyhtymä tunnistautuvat verkkopalveluihin Katso-tunnisteella. Osakas ei voi antaa veroilmoitusta omilla tunnuksillaan.

Lue lisää valtuuksien laajuudesta ja niiden käytöstä eri verkkopalveluissa.

Tee kansallinen ekoteko - Luovu paperipostista

Kun otat käyttöön Suomi.fi-viestit, saat Verohallinnolta postia vain sähköisesti. Ota käyttöön sähköinen viranomaisasiointi osoitteessa suomi.fi/viestit, niin saat ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen aina, kun OmaVero-palvelussa on uutta tietoa veroasioistasi.

Ota käyttöön Suomi.fi-viestit