Elinkeinonharjoittaja ja maataloudenharjoittaja – hoida veroilmoitukset nyt

Uutinen, 30.3.2020

Anna elinkeinotoiminnan tai maatalouden veroilmoitus viimeistään 2.4.2020. Tarkista ja täydennä myös henkilökohtainen esitäytetty veroilmoituksesi viimeistään 2.4. Puolisoilla on veroilmoittamiselle sama määräpäivä. Veroilmoituksesi määräpäivän näet OmaVerosta tai veroilmoituksesta.

Myös elinkeinoyhtymät eli esimerkiksi avoimet yhtiöt ja kommandiittiyhtiöt antavat veroilmoituksensa viimeistään 2.4.2020.

Saat lopullisen verotuspäätöksen myöhemmin. Tarkista, että päätöksessä on huomioitu ilmoittamasi elinkeinotoiminnan tai maa- ja metsätalouden tiedot. Myös puolisosi saa verotuspäätöksen sitten, kun molempien veroilmoitukset on käsitelty.

Ilmoita OmaVerossa

Maatalouden ja elinkeinotoiminnan veroilmoituksen voit antaa sähköisesti OmaVero-palvelussa tai Ilmoitin.fi:n kautta. Tilitoimisto tarvitsee sähköiseen asiointiin riittävät valtuudet.

Jos annat veroilmoituksen paperilla, lähetä se lomakkeen etusivulla olevaan osoitteeseen. Huomaa, että koronatilanteen vuoksi verotoimistojen aukioloaikoja on rajoitettu emmekä suosittele käyntiasiointia.

Ilmoitin.fi:ssä tai paperilla annetut tiedot näkyvät OmaVerossa myöhemmin. Jos OmaVerossa näkyy muistutus puuttuvasta ilmoituksesta mutta olet antanut ilmoituksen esimerkiksi paperilla, muistutus on tarpeeton ja poistuu, kun ilmoituksesi on käsittelyssä.

Anna veroilmoitus ajoissa

Veroilmoituksen täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivänä. Voit kuitenkin tarvittaessa hakea lisäaikaa ilmoituksen antamiselle, jos sinulla on erityinen syy, jonka vuoksi et voi antaa ilmoitusta määräajassa. Voit hakea lisäaikaa OmaVerossa tai lomakkeella. Hakemuksen pitää olla Verohallinnossa viimeistään veroilmoituksen määräpäivänä.

Arvonlisäveroilmoitus puuttuu vielä monelta ilmoittajalta

Jos verokautesi on kalenterivuosi, arvonlisäveron ilmoittamisen ja maksamisen määräpäivä oli 2.3.2020. Olemme lähettäneet muistutuskirjeen niille arvonlisäverovelvollisille, joiden verokausi on vuosi ja joilta emme ole vielä saaneet arvonlisäveroilmoitusta.

Jos et ole vielä antanut ilmoitusta, toimi heti ja anna ilmoitus OmaVerossa. Jos olet antanut arvonlisäveroilmoituksen (oma-aloitteisten verojen ilmoituksen) paperilla, lomake saattaa olla Verohallinnossa vielä tallentamatta. Siinä tapauksessa muistutuskirje on aiheeton.

Maatalouden energiaveron palautukset on maksettu suurimmalle osalle asiakkaista

Maatalouden energiaveron palautukset verovuodelta 2019 maksetaan tänä keväänä asiakaskohtaisesti ja aiempaa aikaisemmin. Suurin osa maataloudenharjoittajista on saanut palautuksen jo maaliskuun lopulla ja viimeisetkin palautukset maksetaan heinäkuun alkupuolella. Palautus näkyy asiakkaan tilillä noin viikon kuluessa palautuspäätöksestä.

Tarvitsetko apua asiointiin?

Maataloudenharjoittaja

Elinkeinoharjoittaja

Henkilöasiakkaan esitäytetty henkilökohtainen veroilmoitus

Tutustu myös: