Postin lakko viivästyttää myös Verohallinnon lähettämiä kirjeitä – erityisesti nyt omia veroasioitaan kannattaa seurata OmaVerossa

Uutinen, 9.11.2019

Maanantaina alkava Postin lakko viivästyttää myös Postin jakelemien Verohallinnon kirjeiden toimittamista asiakkaille. Lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 6 ja päättyy sunnuntaina 24.11. klo 24.

Lakon aikaan Verohallinto lähettää erityisesti muutosverokortteja ja verotuksen oikaisupäätöksiä sekä selvityspyyntöjä ja kuulemiskirjeitä.

Käytä lakon aikana sähköistä asiointia ja ota käyttöön Suomi.fi-viestit

Lakon vuoksi Verohallinnon lähettämien kirjeiden jakelu voi viivästyä pitkäänkin. Osalla asiakkaista tämä voi tarkoittaa sitä, että muutoksenhaulle tai selvityksen jättämiselle ei jää tarpeeksi aikaa. Tarkista muutoksenhaku- tai selvityksen määräaika aina päätöksen liitteenä olevasta muutoksenhakuohjeesta. Jos määräaika on lakon vuoksi menossa ohi, selvitä muutosvaatimuksessasi, minä päivänä päätöksen todellisuudessa sait. Huomaa myös, että ajoissakin Postin kuljetettavaksi jätetty posti ei välttämättä lakon vuoksi ole Verohallinnossa perillä määräajan sisällä. Verohallinto kehottaakin tekemään muutosvaatimukset ensisijaisesti OmaVerossa.

Myös valitus hallinto-oikeudelle oikaisulautakunnan päätöksestä on tehtävä sen määräajan puitteissa, joka päätökselle on merkitty. Verohallinto suosittelee, että lakon aikana valitukset tehdään hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa.

Verohallinto muistuttaa, että lakosta huolimatta verokortit, päätökset ja kirjeet ovat nähtävillä OmaVerossa heti kun ne on annettu. OmaVerossa voit tehdä oikaisuvaatimuksen sekä tallentaa ja tulostaa verokortin työnantajallesi itse. Kun otat käyttöön Suomi.fi-viestit, saat sähköpostiisi tiedon, kun OmaVerossa on sinun veroasioitasi koskevaa tietoa. Katso ohjeet: Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöön.

Verohallinto lähettää päivittäin noin 15 000 kirjettä. Niistä Posti jakelee noin 60 prosenttia.