Palautuiko maksamasi kiinteistövero takaisin tilillesi? Olet saattanut käyttää vanhoja tai vääriä maksutietoja

Uutinen, 12.9.2019

Jos maksamasi kiinteistöveron ensimmäinen erä palautui takaisin tilillesi, syynä voi olla esimerkiksi:

  • Olet käyttänyt väärän vuoden kiinteistöveron maksuviitettä, jolloin maksu ei kohdistu vuoden 2019 verolle.
  • Olet maksanut toisen henkilön (esimerkiksi puolison) kiinteistöveron omilla maksutiedoillasi, jolloin maksu ei kohdistu oikein. Kummallakin puolisolla on oma viitenumero, jolla oma osuus kiinteistöverosta pitää maksaa.

Kiinteistöveron maksua palautuu tilillesi myös silloin, jos olet maksanut veroa liikaa oikeilla maksutiedoilla (esimerkiksi vahingossa kahteen kertaan) eikä sinulla ole toista kiinteistöveron erää, maksamatta jääneitä muita veroja tai ulosotossa olevia velkoja. Vain ylimääräinen osuus palautetaan.

Käytä maksaessasi aina oikean vuoden verotuspäätöksen tilisiirtolomakkeella olevia tietoja. Tilisiirtolomakkeet ovat tulleet keväällä kiinteistöverotuspäätöksen mukana. Verkkopankkiin tallentamasi edellisten vuosien maksutiedot kannattaa poistaa, jotta et käytä vahingossa vanhoja maksutietoja. Voit myös tilata kiinteistöverosta e-laskun.

Koska maksusi palautui sinulle takaisin, kiinteistövero on edelleen maksamatta, ja sille pitää maksaa myös viivekorkoa. Koron määrän voit laskea korkolaskurilla ja lisätä sen maksettavana olevan veron määrään.

Lisää tietoa: