Osalla yhteisöistä on verotuspäätöksellä aiheeton myöhästymismaksu

Uutinen, 4.6.2019

Osalle yhteisöasiakkaista, jotka ovat jättäneet veroilmoituksen tai täydentäneet aikaisemmin annettua veroilmoitustaan, on muodostunut aiheettomia 100 euron myöhästymismaksuja. Yhteisö on voinut saada verotuspäätöksen, johon on virheellisesti merkitty myöhästymismaksu.

Verohallinto poistaa aiheettomasti määräytyneet myöhästymismaksut, joten asian vuoksi ei tarvitse olla yhteydessä Verohallintoon. Voit kuitenkin olla tarvittaessa tällaisessa tilanteessa yhteydessä myös asiakaspalveluumme. Löydät puhelinnumeron verotuspäätökseltä. Kun myöhästymismaksu on poistettu, yhteisö saa uuden verotuspäätöksen.

Huomaa, että myöhästymismaksu voi kuitenkin olla määrätty myös aiheellisesti. Se määrätään silloin, jos yhteisö antaa veroilmoituksen määräpäivän jälkeen, mutta ennen verotuksen päättymistä. Myöhästymismaksu määrätään myös silloin, kun yhteisö täydentää tai korjaa veroilmoitustaan oma-aloitteisesti määräpäivän jälkeen, mutta ennen verotuksen päättymistä. Tällöin myöhästymismaksu määrätään kuitenkin yleensä vain, jos veroilmoituksen muutokset lisäävät verotettavan tulon määrää tai pienentävät tappiota.

Lue lisää myöhästymismaksun määräämisestä täältä:

Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa vaivaa.