Ohjelmistokehittäjien tietoon 1/2019

Uutinen, 14.2.2019

Ilmoittimen ensimmäinen versiopäivitys vuonna 2019  tehtiin 29.1.

Päivityksestä on Ajankohtaista uutinen Ilmoittimen sivuilla.

Tammikuun päivityksessä viedään tuotantoon

  • Yhteisöjen tuloveroilmoitusten 2019 Tietuekuvaukset ja TaMo tarkistukset julkaistaan ja tarkistus Ilmoittimessa tulee mahdolliseksi. Poikkeuksena ilmoitukset 6B, 7A, 7M, 6U ja 81 jotka tulevat vasta maaliskuun versioon. Maaliskuussa päivitettäväksi jää myös 77 jonka voi jättää ainoastaan 6B:n tai 6U:n kanssa
  • Vuosi-ilmoitusten 2019 tietuekuvaukset ja TaMo tarkistukset julkaistaan, lukuun ottamatta vuosi-ilmoitusta lainoista ja koroista (tietovirta VSLAINAE) ja Elinkeinon ja maatalouden harjoittajille maksetut vakuutussuoritukset vuosi-ilmoitusta (tietovirta VSVMAKSE) jotka tulevat vasta maaliskuun versioon.
  • TaMo tarkistuksen korjaus niin, että EVLin sinällään validit tilinumerot, jotka nyt TaMon käyttämä yleisosa hylkää, kelpaisivat. 
  • Maahantuonnin alv:n kysely ja vastaus (VSTULLER) on viety takaisin tuotantoon. Vastaustiedostoon lisättiin 4 uutta kenttää. Kyselytiedoston apuexcel on saatavana Ilmoittimen sivuilla kohdassa Ohjeet ja apuvälineet.
  • Vuosi-ilmoituksille VSAPURAE, VSPAOPAL, VSOSLAIE ja VSLAHVAH joille Katsolla tunnistauduttaessa tulee lomake.fissä automaattisesti ilmoittajan nimi tunnistuksesta, on tehty nimen automaattinen lyhentäminen lomakkeelle. Ilmoittaja itse ei voi nimeä muuttaa. 
  • Tuloveroilmoitusten 2018 liitelomakkeiden 70, 78 ja 81 korjauksia.
  • Ennakonmuutoshakemukseen (VSYENN18) on lisätty huomautus: Huomaathan, että jos haet lisäennakkoa, et voi maksaa veroa ennen kuin olet saanut päätöksen. Päätöksen löydät "OmaVerosta". 
  • Lomake.fihin on tulossa eIDAS tunnistusta varten täytettävä yhteydenotto lomake, jonka avulla EU-kansalainen, jolla on käytössään notifioitu tunnistustapa, voi kertoa meille halukkuutensa asioida sähköisissä asiointipalveluissamme. eIDAS tunnistus tulee käyttöön sähköisissä asiointipalveluissa vaiheittain ja tarpeen mukaan. Lomake-menettely on väliaikainen ja tultuaan käyttöön jatkuu vuoden 2019 loppuun.

Huomattavaa!

Sähköisen ilmoittamisen yleiskuvaus on päivityksessä ja julkaistaan helmikuussa.

Tuloveroilmoitusten päälomakkeille (6, 6B, 6U, 4 ja 2, 2C, 5 ja 6A) yhteisillä liitelomakkeilla 2018 on tieto 020 (verovelvollisen nimi) edelleen mukana ja pitää liitelomakkeilla antaa, vaikka se päälomakkeilta 2, 2C, 5 ja 6A onkin poistettu jo 2018 versiosta. Yhteisöjen päälomakkeilta 6 6B, 6U ja 4) se poistetaan vasta 2019 versioista. Korvaavien 2018 vuoden 6, 6B, 6U tai 4 ilmoitusten takia ei voi 2018 liitelomakkeilta poistaa tietoa 020.

Seuraava Skype-klinikka

Ohjelmistotaloklinikat jatkuvat entiseen tapaan ja ne pidetään aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 9-10.
Vuoden 2019 toinen ohjelmistotaloklinikka on 1.2.2019 ja kolmas 1.3.2019.
Kommentteja ja kysymyksiä voi mielellään laittaa etukäteen osoitteeseen ohjelmistotalot@vero.fi otsikolla Klinikka.

Kutsuja klinikkaan ei lähetetä erikseen vaan kokoukseen voi liittyä vero.fi:stä löytyvää linkkiä klikkaamalla. Tervetuloa!

Aikataulut


Yhteydenotot ja kysymykset

ohjelmistotalot(at)vero.fi