Ohjelmistokehittäjien tietoon - 2/2019

Uutinen, 25.3.2019

Ilmoittimen maaliskuun versiopäivitys on 26.3.2019.

Päivityksestä on Ajankohtaista uutinen Ilmoittimen sivuilla.

Maaliskuun päivityksessä viedään tuotantoon 

  • Tietuekuvaukset ja TaMo-tarkistukset on päivitetty ilmoituksille 6B, 7A, 7M, 6U, 81 ja VSYENN, jotka jäivät tammikuun tuotantoon siirrosta pois muutosten viivästymisen vuoksi. Maaliskuussa päivitetään myös 77 jonka voi jättää ainoastaan 6B:n tai 6U:n kanssa. 
  • Päivityksen jälkeen nämäkin tuloveroilmoitukset voi tarkastaa ja lähettää Ilmoittimella. 
  • Ne myös näkyvät Ilmoittimen arkistossa näköislomakkeina.
  • Päivityksen 26.3. jälkeen viedään vero.fin kehittäjät sivulle myös formaattien Access ja Excel versiot. 
  • Tammikuun versiopäivityksestä pois jääneet formaatit vuosi-ilmoitukset VSLAINAE ja VSVMAKSE 2019 on nyt päivitetty ja ilmoitukset voi tarkastaa tarkastuspalvelussa. 
  • Oma-aloitteisten verojen ilmoituksilta VSRALV, VRSTASKV ja VSRMUUKV tarkastetaan ettei ohjelmiston tuottama aikaleima ole yli 31 vuorokautta tulevaisuudessa tai menneisyydessä lähetysajankohtaan verrattuna. Viikonloppuja ei huomioida. Jos aikaleima on liian vanha tai uusi annetaan asiasta huomautus.

Lisäys tietovirtaan VSALVTAR 

Arvonlisäverovelvollisuuden tarkistamisen tietovirtaan on vastausaineistoon, positioon 21-22 (Kausilaji/rooli), lisätty sallituksi arvoksi 89 Esiintymispalkkioista arvonlisäverovelvollinen. Katso kohta 6 tietuekuvaukselta. Tieto palautuu vastaustiedoissa 1.4.2019 lähtien. 

Tulevia tapahtumia 

Seuraava Lync klinikka 

Ohjelmistotaloklinikat jatkuvat entiseen tapaan ja ne pidetään aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina klo 9-10.
Vuoden 2019 kolmas ohjelmistotaloklinikka on 5.4.2019. Kommentteja ja kysymyksiä voi mielellään laittaa etukäteen osoitteeseen ohjelmistotalot@vero.fi otsikolla Klinikka.

Kutsuja klinikkaan ei lähetetä erikseen vaan kokoukseen voi liittyä vero.fi:stä löytyvää linkkiä klikkaamalla. Tervetuloa!

Alustava tieto ohjelmistotalopäivästä 

Kevään 2019 ohjelmistotalopäivä on tarkoitus pitää toukokuussa 23.5. Totuttuun tapaan tilaisuus pidetään Verohallinnon tiloissa Vallilassa mutta mahdollista on osallistua myös Skypen kautta. 

Aikataulut 

Yhteydenotot ja kysymykset 

ohjelmistotalot(at)vero.fi