Maksatko jäännösveroa eli mätkyjä 1.11.? Hae maksutiedot OmaVerosta ennen palvelukatkoa

Uutinen, 30.10.2019

Palvelukatkon aikana et voi maksaa veroja tai tarkistaa maksutietoja OmaVerossa.

OmaVero sekä monet muut Verohallinnon sähköiset asiointipalvelut sulkeutuvat perjantaina 1.11. klo 15.30 palvelukatkon vuoksi. Katko päättyy 8.11. klo 9. Katkon aikana et voi maksaa veroja OmaVerossa etkä pääse tarkistamaan sieltä esimerkiksi verojen maksamiseen tarvitsemaasi viitenumeroa tai Verohallinnon pankkitilinumeroa. Palvelukatkon aikana et saa maksutietoja myöskään Verohallinnon palvelunumerosta tai verotoimistoista.

Jos sinulla on jäännösveron eräpäivä 1.11., ota maksutiedot talteen OmaVerosta ennen palvelukatkon alkua tai ajasta maksu etukäteen verkkopankissasi.

Maksutiedot näet myös paperiselta verotuspäätökseltäsi. Maksa vero silloin esimerkiksi verkkopankissasi. Jos sinulla erääntyy 1.11. jäännösveron toinen erä, voit maksaa sen ensimmäisen erän maksussa käyttämilläsi maksutiedoilla. Näet maksutiedot esimerkiksi verkkopankistasi.

Jos sinulla on käytössäsi sähköiset suomi.fi-viestit ja et ole ottanut maksutietoja etukäteen talteen OmaVerosta, et näe maksutietoja OmaVerosta palvelukatkon aikana. Maksutietoja ei voi pyytää katkon aikana myöskään Verohallinnon palvelunumeroista tai verotoimistoista.

Mikäli et saa mistään maksutietoja, maksa vero heti 8.11., kun palvelukatko on päättynyt. Huomioithan, että myöhässä olevalle verolle pitää maksaa myös viivästyskorkoa, jota kertyy 2.11. alkaen. Viivästyskoron määrän voi laskea esimerkiksi korkolaskurilla (vero.fi/korkolaskuri). Viivästyskorko lisätään maksettavaan veron määrään ja maksetaan yhdessä alkuperäisen veron kanssa. Lue lisää: Mitä jos en pysty maksamaan ajoissa jäännösveroa?

Lisätietoja: