Viisi miljoonaa suomalaista saa pian esitäytetyn veroilmoituksen ā€“ veroilmoitus on uudistunut

Uutinen, 25.3.2019

Esitäytettyjen veroilmoitusten postitus on alkanut. Veroilmoitukset lähetetään satunnaisessa järjestyksessä huhtikuun loppuun mennessä. Veroilmoitus on erilainen kuin ennen: se ei ole enää täytettävä lomake vaan tuloste verotustiedoistasi. Veroilmoitus näkyy myös OmaVero-palvelussa, jossa voit tarvittaessa täydentää tietoja.

Tarkista, että esitäytetyn veroilmoituksen tiedot ovat oikein eikä mitään tietoja puutu. Jos tiedot ovat kunnossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jos veroilmoituksessa on täydennettävää, määräpäivä on joko 7.5., 14.5. tai 21.5.2019. Tarkista omasta veroilmoituksestasi tai OmaVerosta, mihin mennessä sinun on tehtävä täydennykset.

Täydennä veroilmoitusta OmaVerossa

Veroilmoituksen voi tehdä OmaVerossa (vero.fi/omavero). Veroilmoitukset julkaistaan OmaVerossa satunnaisessa järjestyksessä. Veroilmoitus avautuu tarkistettavaksi viimeistään 23.4.2019. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Halutessasi voit valtuuttaa toisen henkilön, esimerkiksi lähiomaisen hoitamaan veroasioita puolestasi OmaVerossa. Valtuutuksen voit tehdä osoitteessa suomi.fi/valtuudet.

Myös paperi-ilmoittaminen on mahdollista

Veroilmoitusta voi edelleen täydentää paperilla, mutta korjaamistapa on muuttunut. Korjauksia ei enää merkitä suoraan esitäytetylle veroilmoitukselle vaan tiedot on ilmoitettava lomakkeilla, jotka on mainittu veroilmoituksessa. Esimerkiksi kotitalousvähennystä tai vuokratuloja varten on omat lomakkeensa.

Tulosta tarvittavat lomakkeet osoitteesta vero.fi/lomakkeet. Voit myös tilata lomakkeet ja tarvittaessa palautuskuoren palvelunumerosta 029 497 030 (Lomaketilaukset) tai hakea ne verotoimistosta.

Huomaa, että lomakkeiden on oltava perillä Verohallinnossa viimeistään veroilmoitukseen merkittynä päivänä. Toimi ajoissa ja varaa riittävästi aikaa myös postin kulkuun.

Veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivä on valtaosalla jo elokuussa

Useimmat asiakkaat saavat veroilmoituksen mukana verotuspäätöksen ja verotustodistuksen. Veronpalautuspäivä ja jäännösveron eräpäivät eivät ole enää samat kaikille asiakkaille. Suurimmalla osalla asiakkaista maksupäivät aikaistuvat:

  • Suurin osa saa veronpalautuksen tililleen jo 6.8.2019, jos tilinumero on Verohallinnon tiedossa.
  • Yleisimmät jäännösveron eräpäivät ovat 1.8.2019 (1. erä) ja 1.10.2019 (2. erä).

Tarkista kuitenkin oma veronpalautuspäiväsi tai jäännösveron eräpäiväsi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta. Muista ilmoittaa puuttuva tai muuttunut tilinumero OmaVerossa.

Veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivät voivat siirtyä eteenpäin, jos sinun tai puolisosi veroilmoitukseen tulee muutoksia. Uudet päivämäärät näkyvät uudessa verotuspäätöksessä, jonka saat, kun veroilmoitukset on käsitelty. Jos muutoksia ei tule, päivämäärät säilyvät samoina.

Jos et saa veroilmoituksen mukana verotuspäätöstä vaan alustavan verotuslaskelman, huomaa että siihen merkitty veronpalautus tai jäännösvero on vasta arvio, joka voi myöhemmin muuttua. Verotuspäätös lähetetään sinulle myöhemmin.

Oletko ottanut käyttöösi Suomi.fi-viestit?

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa osa suomalaisista saa esitäytetyn veroilmoituksen pelkästään sähköisesti. Veroilmoitus lähetetään vain sähköisesti niille, jotka ovat ottaneet käyttöönsä sähköisen viranomaisasioinnin, eli Suomi.fi-viestit. Nämä asiakkaat saavat ilmoituksen veroilmoituksesta sähköpostiinsa heti, kun se on tarkistettavissa OmaVerossa.

Katso, miltä uusi esitäytetty veroilmoitus näyttää