Uutinen, 19.11.2018

Käyttökatko on päättynyt

Vastaanottopalvelun käyttökatko on päättynyt. Katkon aikana lähetetyt ilmoitukset on noudettu verohallintoon. Vastaanotto ja vastausten lähetys toimivat taas normaalisti.

Suomi.fi valtuudet on otettu käyttöön

OmaVeroon, Ilmoitin.fihin, Palkka.fihin ja Lomake.fihin voi kirjautua Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, mobiilitunnistautumista, sähköistä henkilökorttia tai Katso-tunnisteita edellyttäen, että tunnistautuneella on riittävät valtuudet ja rooli. Katso-tunnistautuminen toimii vuoden 2019 loppuun.
Vero.fissä on lisätietoa valtuuttamisesta https://www.vero.fi/haku/?query=suomi.fi%20valtuudet.
Ilmoittimen ajankohtaista osiossa on uutinen Suomi.fi-valtuuksien käyttöön otosta (www.ilmoitin.fi).

OmaVero

Palveluun on tullut uutena henkilöasiakkaiden veroilmoittaminen. OmaVeroon tunnistaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella tai Katsolla.
Huomattava, liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat kirjautua OmaVeroon henkilökohtaisilla verkkopankkitunnisteillaan tai mobiilivarmenteella (Katso-tunnisteella kirjautuminen ei ole enää mahdollista). Asianhoitaja voi kirjautua OmaVeroon Katso-tunnisteella myös liikkeen- ja ammatinharjoittajien puolesta Henkilön ja yrittäjän OmaVero -roolilla. Lisätietoa aiheesta Muutoksia valtuuttamiseen -sivulla kohdassa "Liikkeen- ja ammatinharjoittaja"

Ilmoittimen marraskuun versiopäivitys

Marraskuun versio viedään testiin 14.11. 2018 ja tuotantoon 22.11.2018

  • Cbc/DAC4 ilmoitus selvitysvelvollisuudesta vuosihuolto 2019
  • VSRALVKV 2019 muutoksia, alarajahuojennuksen oikein ilmoittamista parannetaan lisäämällä tarkistuksia ja yksi uusi ohjaava tieto. Uudet tiedot ovat vapaaehtoisia ja tarkistukset huomautuksia.

Korjauksia

  • VSRAERIE: tarkistuksen muutos: Maakoodi XX sallitaan myös suorituslajille D1
  • VSAPUUSE ja VSOMHOIE ilmoituksilta poistetaan tarkistus 010 ja 083 ei saa olla samat. Tarkistus oli poistettu 2017 versiosta mutta oli tullut virheellisesti takaisin 2018 versioihin
  • VSLAINAE 2018: Maksetut korot (104) pitää olla suurempi tai yhtä suuri kuin Maksetut tulevien vuosien korot (105
  • VSGVIITE: Viitenumeroiden kyselyssä palautuu vastaustiedostossa myös henkilön tuloveron maksussa käytetty viite numero
  • VSTULLER: Vastausaineiston muodostuksessa on havaittu virhe ja sitä korjataan. Korjauksen yhteydessä vastausaineistoon lisätään asiamiehen tunnus ja nimi-tiedot. Lisäksi tiedon 010 "Tullattavan yksilöintitiedot (mistä kysely tehdään)" kuvaus on muuttunut -> uusi selkeämpi kuvaus on: Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkityn maahantuojan yksilöintitiedot

Ilmoittimen ylimääräinen versiopäivitys joulukuussa

Joulukuun versio viedään testiin 3.12.2018 ja tuotantoon 10.12.2018

  • Ennakonmuutoshakemukseen (VSYENN18) lisätään huomautus: Huomaathan, että jos haet lisäennakkoa, et voi maksaa veroa ennen kuin olet saanut päätöksen. Päätöksen löydät "OmaVerosta"
  • TVR 2019 tarkistukset: Formaatteihin TVRPALSU, TVRPALEN ja TVRKOUKO tulee tarkistus että tietoa 052 -Vuosi, jona maksettuja palkkoja ilmoitus koskee, ei saa antaa vuoden 2019 puolelle

Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 20.11.2018

Ohjelma

Seuraava Lync klinikka

Tämän vuoden viimeinen ohjelmistokehittäjille suunnattu lync-klinikka on perjantaina 7.12.2018 klo 9.00.

Kommentteja ja kysymyksiä voi mielellään laittaa etukäteen osoitteeseen ohjelmistotalot(at)vero.fi otsikolla Klinikka.

Kutsuja klinikkaan ei lähetetä erikseen vaan kokoukseen voi liittyä vero.fi:stä löytyvää linkkiä klikkaamalla. Tervetuloa!

Aikataulut

Sähköisen ilmoittamisen aikataulu
Verohallinnon tarkistusmoduulin päivitysaikataulu


Yhteydenotot ja kysymykset

ohjelmistotalot(at)vero.fi