Yhä useamman veroprosentti siirtyy automaattisesti työnantajalle – Verohallinnon rajapinnoilla kaikkiaan jo yli miljoona käyttökertaa

Verohallinnon tiedote, 12.2.2021

Työnantajat ovat tarkistaneet työntekijöidensä voimassa olevan veroprosentin Verohallinnon uuden rajapinnan kautta jo lähes 400 000 kertaa. Verohallinnon rajapintojen (API) kautta tietoja voi siirtää suoraan asiakkaan ohjelmistoista Verohallinnon ohjelmistoihin ja päinvastoin.

Rajapinnat sujuvoittavat ja automatisoivat veroasioiden hoitoa. Kun yritysasiakkaan talous- tai palkkahallinto-ohjelmisto on suoraan yhteydessä Verohallintoon rajapinnan kautta, Verohallinnolle ilmoitusta tekevän yrityksen ei tarvitse erikseen kirjautua OmaVeroon, tehdä ilmoitusta ja lähettää sitä.

Rajapintojen avulla voidaan myös hyödyntää tietoja toisinpäin, esimerkiksi yritys tai tilitoimisto voi tarkistaa maksujen ja palautusten tilanteen reaaliaikaisesti Verohallinnon järjestelmästä.

– Rajapintojen kehittäminen tukee Verohallinnon tavoitetta sulauttaa verotus mahdollisimman vaivattomasti asiakkaiden arkeen. Niiden kautta tiedot kulkevat nopeasti ja oikeassa muodossa järjestelmiimme ja asiakkaillemme, rajapintakehitystä Verohallinnossa koordinoiva Sauli Kukkonen kertoo.

Yli miljoona käyttökertaa

Verohallinto on viime kuukausina ottanut käyttöön useita rajapintoja. Veroprosenttitietojen lisäksi asiakkaiden ja Verohallinnon ohjelmistojen välillä kulkee tietoa muun muassa varainsiirto- ja autoverotuksesta.

Graafi: Verohallinnon rajapintojen käyttökerrat

Erityisen vauhdikkaasti käyttöön on otettu 16.12. 2020 avattu rajapinta, jonka kautta työnantaja voi hakea palkanlaskupäivänä kunkin työntekijän voimassa olevan veroprosentin. Tällöin työntekijän ei tarvitse erikseen toimittaa verokorttia työnantajalle, kun hänen veroprosenttinsa muuttuu.

Graafi: Ennakonpidätys maksajille -rajapinnan käyttökerrat

Rajapinnat käyttöön ohjelmistotoimittajan kautta

Rajapintojen hyödyntämiseksi talous- tai palkkahallinto-ohjelmistoihin on rakennettava yhteydet Verohallinnon rajapintoihin.

– Käytännössä yrityksen tai esimerkiksi tilitoimiston kannattaa olla yhteydessä asiasta käyttämänsä ohjelmiston toimittajaan, Kukkonen neuvoo.

Lisätietoa:

Tietoa rajapinnoista - vero.fi
Ohjeet ohjelmistotaloille: Vero API - vero.fi