Toimi ajoissa: 1,6 miljoonalla henkilöasiakkaalla on veroilmoituksen määräpäivä tänään

Verohallinnon tiedote, 4.5.2021

1,6 miljoonan henkilön pitää tarkistaa, korjata ja tarvittaessa täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan viimeistään tänään. Nopein ja koronatilanteen takia turvallisin tapa toimia on hoitaa veroilmoitusasiat OmaVerossa.

OmaVerossa on ollut tänä keväänä jo ennen ensimmäistä palkansaajien ja eläkeläisten määräpäivää vilkasta. Palveluun on kirjauduttu vuoden alusta lähes 10 miljoonaa kertaa. Viime vuonna kirjautumisia oli vastaavalla aikajaksolla 8,6 miljoonaa.

Ennen huhtikuun viimeistä viikkoa esitäytetty veroilmoitus oli lähetetty OmaVerosta 546 000 kertaa. Osan veroilmoituksen tarkistamisen määräpäivä on jo mennyt: toiminimiyrittäjien, maa- ja metsätaloutta harjoittavien ja heidän puolisoidensa piti täydentää veroilmoitusta 1. huhtikuuta mennessä.

Käyttäjä ei saa OmaVeroa rikki

Palkansaajat ja eläkeläiset voivat täydentää omaa esitäytettyä veroilmoitusta OmaVerossa useammassa erässä, jos tarve on. OmaVerossa veroilmoituksen voi lähettää Verohallintoon niin monta kertaa kuin haluaa. Tärkeintä on, että toimii viimeistään omana määräpäivänä. Päivän näkee OmaVerosta tai esitäytetyltä veroilmoitukselta.

– Käyttäjä ei voi saada OmaVeroa rikki tai omaa veroilmoitustaan sekaisin. Tarvittavat tiedot vähennyksistä kannattaa ottaa jo ennen kirjautumista valmiiksi esille ja sitten edetä OmaVerossa kohta kohdalta, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki neuvoo.

Suomalaiset haluavat hoitaa veroasiat oikein, osaa vaivaa epävarmuus

Suomalaiset ovat veroasioiden hoidossa tunnollisia ja haluavat hoitaa asiat ajoissa ja oikein. Välillä asiakkaat ovat kuitenkin epävarmoja ja tekevät turhaa työtä.

– Esimerkiksi vuosittain pieni joukko veroilmoittajista tekee täydennykset varmuuden vuoksi sekä OmaVerossa että paperilla. Siinä ei ole Verohallinnon eikä ilmoittajan kannalta mitään järkeä. Nämä tuplana tehdyt ilmoitukset menevät erilliseen käsittelyyn ja aiheuttavat virkailijoille lisätyötä. Veroilmoittaja luulee toimineensa varman päälle, mutta lopputuloksena voikin olla hitaampi käsittelyaika ja mahdollisen veronpalautuksen saamisen viivästyminen, Hietamäki kertoo.

Veroilmoitusta voi täydentää joko OmaVerossa tai paperilomakkeilla.

Fakta: Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät 2021

  • Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen täydentämisen määräpäiviä on toukokuussa kolme. Tiistaina 4.5. määräpäivä on 1,6 miljoonalla asiakkaalla, tiistaina 11.5. 1,7 miljoonalla asiakkaalla ja tiistaina 18.5. 1,6 miljoonalla asiakkaalla.
  • Viime keväänä 1,3 miljoonaa täydensi esitäytettyä veroilmoitusta. Vuonna 2020 palkansaajista OmaVerossa täydennykset teki 95 %.
  • Verohallinto odottaa esitäytettyihin veroilmoituksiin tänä vuonna enemmän korjauksia ja täydennyksiä kuin moneen vuoteen. Koronavuoden takia joukossa on esimerkiksi monia ensimmäistä kertaa etätyöhön liittyviä vähennyksiä ilmoittavia.
  • Jos veroilmoitusta täydentää, henkilö saa Verohallinnolta myöhemmin uuden verotuspäätöksen. Uusi verotuspäätös lähetetään vain asiakkaille, joiden verotukseen on tullut uusia tietoja sen jälkeen, kun Verohallinto on lähettänyt asiakkaalle esitäytetyn veroilmoituksen.
  • Veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäivät ovat tänäkin vuonna eri asiakkailla eri aikaan. Maksupäivät kerrotaan lopullisella verotuspäätöksellä.

Ohjeita:
Esitäytetty veroilmoitus - näin ilmoitat OmaVerossa tai paperilla - vero.fi

Veroilmoituskeväästä aiemmin:
Etätyöläinen: näin täydennät kustannukset esitäytetylle veroilmoitukselle - vero.fi
Asunnon ja työpaikan väliset matkakulut ovat olleet suosituin verovähennys – Verohallinto ennakoi ilmoittajien määrän laskevan - vero.fi
Muista ilmoittaa virtuaalivaluutoista saadut tulot veroilmoitukselle - vero.fi
Muista ilmoittaa vuokratulot veroilmoitukselle - vero.fi