Tarkista, että maksat verot oikealle tilille – Verohallinnon OP:n tili on poistunut käytöstä

Verohallinnon tiedote, 10.5.2021

Verohallinto ohjeistaa tarkistamaan, ettei verkkopankkiin ole tallennettu verojen maksua varten virheellistä tilinumeroa. Verohallinnon OP:n tilinumero on poistunut käytöstä viime vuonna. Verohallinnon OP:n tilinumerolle tulevat maksut palautuvat takaisin maksajalle 1. kesäkuuta alkaen.

– Seurauksena voi olla ikävä yllätys. Luulet maksaneesi, mutta maksu palautuu tilillesi ilman erillistä ilmoitusta seuraavana päivänä. Pahimmassa tapauksessa asian huomaa vasta, kun maksamattomista veroista on jo alkanut kertyä korkoa, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo.

Esimerkiksi arvonlisäveroa ja ennakkoveroja maksavilla asiakkailla väärän tilinumeron käyttö tuo ongelmia heti kesäkuussa. Myöhemmin kesällä jäännösveron eli mätkyjen ja kiinteistöveron maksajat kohtaavat saman yllätyksen, jos vanha tilinumero on edelleen käytössä.

Toimi näin, niin maksetut verot tulevat perille

  • Jos olet tallentanut Verohallinnon OP:n pankkitilin verkkopankin tai muun järjestelmän maksunsaajatietoihin, poista OP:n tilinumero ja korvaa se Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilinumerolla.
  • Verohallinnon Danske Bankin ja Nordean tilien tilinumerot löytyvät OmaVerosta tai verotuspäätökseltä.
  • Verkkolaskuna tai e-laskuna vastaanotetuissa verojen laskuissa pankkitilimuutos on jo huomioitu.
  • OmaVeron kautta maksetut maksut ohjautuvat automaattisesti oikealle Verohallinnon tilille.

OP:n tilinumero on poistunut käytöstä, koska valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyi viime marraskuussa. Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu Danske Bank ja Nordea.

 

Lisätietoja:

Mistä löydän tilinumerot ja viitenumerot? - vero.fi