OmaVerossa häiriö veroilmoitusten määräpäivänä lähellä puoltayötä - lisäaikaa 11.5. määräpäivän veroilmoittajille pe 14.5. asti

Verohallinnon tiedote, 12.5.2021

OmaVerossa oli tiistai-iltana 11.5. klo 23.15 alkaen häiriöitä, joiden takia osa asiakkaista ei päässyt täydentämään veroilmoitustaan. Häiriön takia Verohallinto on päättänyt jatkaa niiden henkilöasiakkaiden veroilmoittamisaikaa, joiden määräpäivä oli tiistai 11.5. Asiakkaat saavat lisäaikaa perjantaihin 14.5 klo 23.59 asti. Kun toimii jatkettuun määräaikaan mennessä, myöhästymismaksua ei määrätä.

Veroilmoittamisen määräpäivä oli eilen noin 1,7 miljoonalla asiakkaalla. Verohallinnon arvion mukaan eilisen määräpäivän asiakkaista lähes kaikki olivat saaneet jätettyä veroilmoituksensa normaalisti joko eilen tai jo aiemmin.

Kirjautumisia OmaVeroon oli tiistaina 11.5. 164 000 ja veroilmoituksia lähetettiin noin 45 000 kappaletta. Häiriön takia ilmoittaminen estyi tai keskeytyi muutamalla sadalla, maksimissaan tuhannella asiakkaalla, kertoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva.

Maanantaina 10.5. OmaVeroon kirjautuneita oli 170 088 ja veroilmoituksia lähetettiin noin 70 000 kappaletta. Jo tätä ennen 11.5. määräpäivän asiakkaista yli 260 000 oli täydentänyt veroilmoitustaan.

Jarvan mukaan kyseessä oli tekninen häiriö.

Tällä hetkellä OmaVero toimii, ja veroilmoituksia voi jättää normaalisti. Myös arvonlisäveron ilmoittaminen ja maksaminen toimii normaalisti.

Verohallinto pahoittelee asiakkaille koituvaa harmia.

Ilmoittajia tähän mennessä jo yli 1,1 miljoonaa

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen täydentämisen määräpäiviä on toukokuussa yhteensä kolme. Viimeinen palkansaajien määräpäivä on tiistaina 18.5. Silloin 1,6 miljoonan henkilön pitää viimeistään tarkistaa, korjata ja tarvittaessa täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan. Oman määräpäivän näkee esitäytetyltä veroilmoitukselta tai OmaVerosta.

Tänä keväänä yli 1,1 miljoonaa henkilöasiakasta on jo täydentänyt veroilmoitustaan. Vuoden 2020 keväällä esitäytettyä veroilmoitusta täydensi yhteensä 1,3 miljoonaa henkilöasiakasta. Suurimmalla osalla ei ole täydennettävää esitäytettyyn veroilmoitukseen.

Tänään 12.5. on myös alv-ilmoitusten määräpäivä sekä kuukausi-, että neljännesvuosi-ilmoittajilla.