Nyt on vuoden suosituin hetki tehdä muutosverokortti – vältä ruuhkat OmaVerossa

Verohallinnon tiedote, 4.1.2021

Tammikuu on suosituin kuukausi tehdä muutosverokortti. Verohallinto tietää, että verokortti on monella mielessä heti vuodenvaihteen pyhien jälkeen: tänään on yksi vuoden suosituimmista päivistä tehdä verokortti. Vuoden 2020 verokortti on kuitenkin voimassa vielä tammikuun, joten kiire ei ole. Ilman jonoja verokortin teko onnistuu OmaVerossa.

Vuoden 2021 verokortit ovat postitse perillä tammikuun puoleenväliin mennessä

Kaikkien asiakkaiden verokortit löytyvät OmaVerosta jo nyt. Reilu puoli miljoonaa asiakasta ovat tilanneet veropostit sähköisesti: he ovat saaneet ilmoituksen Suomi.fi-viesteihin verokortin saapumisesta OmaVeroon. Yli 4,3 miljoonaa asiakasta puolestaan saa verokortin postitse. Heidänkin verokorttinsa on OmaVerossa, mutta sähköistä ilmoitusta verokortin saapumisesta OmaVeroon he eivät ole saaneet.

Verokortit: näitä asioita Verohallinnolta kysytään juuri nyt

Verohallinto saa vuodenvaihteessa paljon verokortteihin liittyviä kysymyksiä. Tässä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten voin korottaa veroprosenttia?

Hae uusi verokortti, ja ilmoita verokortille ajantasaiset tulo- ja vähennystiedot. Suosittelemme hakemaan verokortin OmaVerossa.

Veroprosentin korottaminen saattaa olla tarpeen, jos veroprosentin laskemisessa on käytetty sellaisia vähennyksiä, joita sinulla ei ole enää vuonna 2021 (esimerkiksi matkakuluja, jos teet pääasiassa etätöitä). Kun korotat veroprosenttia, todennäköisesti vältyt ensi vuonna jäännösverolta.

Vuoden 2021 verokortilla näkyvä tuloraja on vain 11 kuukaudelle (helmikuu-joulukuu). Verokortilla näkyy myös arvio koko vuoden tuloista, johon veroprosentti perustuu.

Mistä verokortilla olevat tulotiedot tulevat?

Verokortin tuloraja ja sen myötä myös veroprosentti on laskettu viimeksi vahvistetun verovuoden tietojen perusteella. Vuoden 2021 verokortti on siis laskettu vuoden 2019 tietojen pohjalta. Jos henkilö on vuonna 2020 tehnyt muutosverokortin, silloin vuoden 2021 verokortin pohjana on käytetty muutosverokortin tietoja.

Mitä verokorttia tammikuussa käytetään?

Tammikuussa 2021 käytetään vielä vuoden 2020 verokorttia. Veroprosentti on sama kuin vuoden 2020 viimeisimmässä verokortissa. Tuloraja kuitenkin nollautuu vuoden alussa.
Jos olet jo hakenut vuodelle 2021 muutosverokortin, joka on voimassa jo vuoden alusta alkaen, käytä hakemaasi muutosverokorttia.

Lisätietoja:
Näin tilaat verokortin OmaVerossa