Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Monella suomalaisella on harhaluulo, että veroasiat hoituvat täysin sähköisesti – todellisuudessa vain 755 000 asiakasta on luopunut paperisesta veropostista

Verohallinnon tiedote, 25.11.2021

Vaikka kolme miljoonaa veronmaksajaa käyttää OmaVeroa, silti yli neljä miljoonaa henkilöasiakasta saa paperisen verokortin kotiin joulu-tammikuussa. Paperisesta veropostista voi luopua, kun ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit.

– Ihmisillä usein on se harhaluulo, että toimii täysin sähköisesti, kun esimerkiksi esitäytetyn veroilmoituksen tiedot täydentää OmaVerossa ja uuden verokortin tekee palvelussa. Hyvistä digitaidoista huolimatta moni saa veropostin paperisena kotiinsa, kun Suomi.fi-viestit eivät ole käytössä, OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta kertoo.

Vuoden 2022 paperisten verokorttien postitus maksaa yli kolme miljoonaa euroa.

Kun henkilö ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön, hän luopuu palvelua käyttävien viranomaisten lähettämästä paperipostista. Veropostin lisäksi esimerkiksi äänioikeusilmoitukset ja ulosottoviranomaisen kirjeet tulevat Suomi.fi-viestien käyttäjille sähköisesti.

Suomi.fi-viesteillä on tällä hetkellä 755 000 käyttäjää. Suomi.fi-viestit on Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämä palvelu.

Suomi.fi-viestien etuja: uudesta verokortista heti tieto sähköpostiin, muistutusviestit liian matalasta verokortin tulorajasta

Suomi.fi-viestit käyttäjät saavat tiedon sähköpostiinsa heti, kun OmaVerosta löytyy uutta veroasiaa. Vuoden 2022 verokortit tulevat OmaVeroon 14. joulukuuta mennessä.

– Jos lähetämme verokortin paperipostissa, asiakas ei saa mitään herätetä tai ilmoitusta siitä, että verokortti löytyy jo ennen paperipostin saapumista OmaVerosta ja sen voi tarvittaessa päivittää palvelussa, Jarva kertoo.

Suomi.fi-viestit käyttäjillä on myös muita etuja paperipostia saaviin verrattuna.

– Pystymme Suomi.fi-viestien kautta helposti lähestymään ihmisiä, jos näyttää siltä, että heidän verokorttinsa tuloraja on liian matala, Jarva sanoo.

Tänä vuonna 46 000 henkilöä on saanut Verohallinnolta Suomi.fi-viestien kautta viestin, että verokortin tuloraja kannattaa tarkistaa.

– Suomi.fi-viestien käyttäjät tulevat jatkossakin olemaan asiakasryhmä, joille monet toivotut uudistukset ja parannukset tulevat ensimmäisenä käyttöön, Jarva kertoo.

 

Lisätietoa:

Digi- ja väestötietoviraston uutinen 22.11.2021: Suomi.fi-viesteistä saapuvat ilmoitukset uudistuivat

 

Sivu on viimeksi päivitetty 25.11.2021