Malttia huomenna, Verohallinto maksaa veronpalautukset kahdelle miljoonalle henkilölle päivän aikana

Verohallinnon tiedote, 2.8.2021

Vuoden isoin erä veronpalautuksia maksetaan tileille tiistaina 3. elokuuta. Kaksi miljoonaa asiakasta saa veronpalautuksia yhteensä noin 990 miljoonaa euroa.

Asiakkaiden ei kannata huolestua, jos veronpalautukset eivät näy tilillä heti aamusta. Palautukset maksetaan tileille tiistaina päivän aikana, eli asiakkailta vaaditaan hieman malttia tänä vuonna.

– Jos veronpalautuksia ei näy tilillä vielä aamulla, kannattaa odottaa ja tarkistaa tilanne illalla uudestaan. Jos veronpalautukset eivät sittenkään ole tilillä, maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi aina tarkistaa OmaVerosta, ylitarkastaja Juha Villman muistuttaa.

Veronpalautusten maksupäivä voi siirtyä eteenpäin esimerkiksi, jos asiakas tai hänen puolisonsa on täydentänyt esitäytettyä veroilmoitusta tai jos Verohallinto on saanut verotukseen vaikuttavia tietoja muualta, kuten työnantajalta tai pankilta. Verotuspäätöksellä ilmoitettu veronpalautus voi jäädä myös saamatta, jos sitä on tarvittu verojen tai ulosotossa olevien muiden velkojen maksuksi.

Henkilöasiakkailla verotus valmistuu nykyään joustavasti, minkä takia myös veronpalautukset maksetaan eri henkilöille eri aikaan. Ensimmäiset veronpalautukset maksettiin asiakkaille heinäkuussa, ja viimeisetkin saavat omansa viimeistään joulukuussa. Palautuksia maksetaan koko syksyn ajan kerran kuussa sitä mukaa, kun asiakkaiden verotus valmistuu. Valtaosalle veronpalautukset maksetaan nyt elokuun erässä.

Verotuksen ”superviikolla” myös jäännösveron ja kiinteistöveron eräpäivät

Samalle viikolle veronpalautusten kanssa osuu myös jäännösveron eräpäivä maanantai 2. elokuuta sekä kiinteistöveron eräpäivä perjantai 6. elokuuta. Jäännösveroa eli mätkyjä maksaa tänään maanantaina 330 000 asiakasta, ja heillä maksettavaa on yhteensä 119 miljoonaa euroa. Kiinteistöveroa puolestaan maksaa 1,8 miljoonaa asiakasta. Maksettavaa on yhteensä 323 miljoonaa euroa.

Jos veronpalautukset ja kiinteistöveron eräpäivä osuvat asiakkaalla samalle viikolle, kiinteistöveroa ei kuitata automaattisesti maksetuksi veronpalautuksista. Asiakkaan tulee siis maksaa kiinteistövero erikseen itse. Ajantasaiset maksutiedot löytyvät verotuspäätökseltä ja OmaVerosta.

 

Lisätietoja:

Miksi en saanut veronpalautusta?

Kiinteistöveron maksuohjeet

Jäännösveron eli mätkyjen maksuohjeet