Kiinteistöverotuspäätökset tulevat OmaVeroon maaliskuun puoliväliin mennessä – tilaa e-lasku, niin varmistat, että maksat kiinteistöveron ajoissa

Verohallinnon tiedote, 2.3.2021

Ensimmäiset kiinteistöverotuspäätökset ovat tarkistettavissa OmaVerossa tänään 2.3. Kaikki noin 2,1 miljoonaa kiinteistönomistajaa saavat kiinteistöverotuspäätöksensä OmaVeroon viimeistään 16.3.

Tarkista päätös erityisesti seuraavissa tilanteissa

Kiinteistöverotuspäätös täytyy tarkistaa. Erityisen huolellisesti kiinteistöverotuspäätös kannattaa tarkistaa, jos

  • kiinteistön omistuksessa tai hallinnassa on tapahtunut muutos.
  • kiinteistöllä on keskeneräinen rakennus, jonka valmiusasteeseen on tullut muutos.
  • kiinteistöllä sijaitsevaan rakennukseen on lisätty esimerkiksi vesijohto, viemäri, sähkö tai koneellinen ilmastointi.
  • rakennuksen käyttötarkoitus on muuttunut, esimerkiksi vapaa-ajan asunto on muuttunut vakituiseksi asunnoksi.
  • kiinteistön alueella sijaitsee luonnonsuojelualue. Tästä vuodesta lähtien yksityisellä maalla sijaitsevasta luonnonsuojelualueesta ei tarvitse maksaa kiinteistöveroa.

Henkilöasiakkaiden ja kuolinpesien pitää tehdä mahdolliset täydennykset ja korjaukset viimeistään 4.5. Jos kiinteistö on puolisoiden yhdessä omistama, riittää, että toinen puolisoista ilmoittaa korjauksen. Yhteisöasiakkailla määräpäivä on 30.4.

Varmista, että maksat ajoissa – tilaa kiinteistöverosta e-lasku

Kiinteistöverotus valmistuu yksilöllisesti, joten veron maksupäivät voivat olla eri asiakkailla eri aikaan. Yleisimmät maksupäivät henkilöasiakkailla ovat tänä vuonna 6.8. ja 6.10.

Kiinteistöverosta kannattaa tilata e-lasku omaan verkkopankkiin. E-laskun avulla maksu tulee todennäköisemmin maksettua eräpäivänä, ja maksun tiedot ovat siihen merkitty valmiiksi eikä niitä tarvitse enää erikseen syöttää verkkopankkiin.

Lisätietoa:

Aiheesta aiemmin: