Hoida veroasiasi nyt − OmaVero poissa käytöstä loppuviikon

Verohallinnon tiedote, 16.11.2021

OmaVeron uusi logo

Järjestelmäpäivityksen vuoksi OmaVerossa on käyttökatko, joka alkaa torstaina 18.11. klo 15.30 ja päättyy maanantaina 22.11. klo 12. Katkon aikana OmaVerossa ei voi hoitaa mitään veroasioita. Verohallinto ohjeistaa hoitamaan veroasiat alkuviikosta.

Käyttökatkon syynä on järjestelmäpäivitys, jonka aikana OmaVero päivitetään uudempaan versioon. OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva kertoo, että päivityksen myötä OmaVeron ulkoasu uudistuu ja käytettävyys paranee.

− OmaVeron ilme raikastuu ja modernisoituu, ja sen toimintalogiikka muuttuu hieman. Jatkossa asiakas näkee heti palvelun etusivulla kokonaiskuvan omasta tilanteestaan, Jarva sanoo.

Uudistunut OmaVero toimii paremmin älypuhelimilla, verokortin tekemiseen nopeampi tapa

Uudistunut OmaVero toimii aikaisempaa paremmin mobiililaitteilla, eli esimerkiksi älypuhelimella ja tabletilla.

Lisäksi jatkossa OmaVerossa voi tehdä verokortin nykyistä helpommin ja nopeammin.
− Lyhyelle verokorttihakemukselle täytetään vain yleisimmät tulot ja vähennykset, mikä nopeuttaa säännöllistä palkkatuloa saavien asiakkaiden verokortin hakemista, Jarva kertoo.
− Nykyinen OmaVeron verokorttihakemus säilyy toki lyhyen verokorttihakemuksen rinnalla.

Perjantaina asiakaspalvelusta saa vain yleisneuvontaa − Verohallinto kehottaa hoitamaan mahdolliset veroasiat etukäteen

Loppuviikon katko vaikuttaa myös Verohallinnon asiakaspalveluun. Koska myös OmaVeron taustajärjestelmää päivitetään katkon aikana, virkailijoillakaan ei ole pääsyä asiakastietoihin. Esimerkiksi uutta verokorttia tai verojen maksutietoja ei saa asiakaspalvelusta katkon aikana.

Perjantaina 19.11. puhelinpalvelu toimii osittain, mutta sieltä saa vain yleisneuvontaa. Käytössä olevat palvelunumerot ovat nähtävissä vero.fi:ssä. Verotoimistot ovat perjantaina avoinna aukioloaikojen puitteissa − niissä voi jättää asiakirjoja ja saada asiansa vireille.

Asiakaspalvelu toimii normaalisti jälleen maanantaina 22.11.

OmaVero mobiililaitteessa

Lue lisää katkon vaikutuksista:
OmaVerossa käyttökatko 18.−22.11. − päivityksen jälkeen käytössä uudistunut OmaVero