Vuoden viimeisten veronpalautusten maksupäivä aikaistuu – Verohallinnon OP:n tilinumero poistuu käytöstä

Verohallinnon tiedote, 24.11.2020

Verohallinto aikaistaa veronpalautusten maksupäiviä. Veronpalautukset maksetaan jatkossa kuukauden 3. päivä tai sitä seuraavana arkipäivänä. Aiemmin veronpalautukset on maksettu kuukauden 4. päivä. Muutos vaikuttaa joulukuun veronpalautuksiin, jotka maksetaan jo torstaina 3.12. Joulukuun veronpalautuspäivä on viimeinen, kun vuoden 2019 veronpalautuksia tulee maksuun.

Joulukuussa veronpalautuksia saa noin 100 000 henkilöä.

Jos henkilö on maksanut viime vuoden aikana liikaa veroja, hän saa ylimääräisen osuuden takaisin veronpalautuksina tänä vuonna.

– Joulukuusta eteenpäin maksamme veronpalautukset kuukauden kolmas päivä, jos päivä on arkipäivä. Muutoksen myötä veronpalautus ei välttämättä tule tilille ihan heti aamusta, vaan summa voi tulla maksuun vasta myöhemmin päivän aikana. Siksi toivomme palautusten saajilta malttia, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta sanoo.

Veronpalautuksien maksupäivät ja jäännösverojen eli mätkyjen eräpäivät ovat nyt toista vuotta eri ihmisillä eri aikaan. Vielä vuonna 2018 veronpalautukset tulivat maksuun kaikille yhtä aikaa joulukuussa. Nyt Verohallinto maksaa veronpalautuksia heinä-joulukuun välisenä aikana. Veronpalautusten maksukuukausi riippuu siitä, milloin henkilön verotus päättyy. Suurin osa henkilöasiakkaista on jo saanut veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa.

Verohallinnon OP:n tilinumero poistuu käytöstä

Valtion maksuliikennepalveluiden sopimus OP:n kanssa päättyy 30.11.2020. Uudella sopimuskaudella Valtion maksuliikennepalveluiden toimittajiksi on valittu Danske Bank ja Nordea. Tämä tarkoittaa veronmaksajille sitä, että Verohallinnon OP:n tilinumero poistuu käytöstä.

– Jos olet tallentanut verkkopankissasi Verohallinnon OP:n tilinumeron maksupohjaan tai vastaanottajien saajaluetteloon, kannattaa tieto poistaa. Huolehdi, että maksat verot joulukuusta alkaen Verohallinnon Danske Bankin tai Nordean tilille, Juha Villman sanoo.

Jos asiakas on tilannut e-laskun tai hänellä on käytössä suoramaksu Verohallinnon kanssa, maksutietojen ajantasaisuudesta ei tarvitse huolehtia. Näissä maksutavoissa OP:n tilinumeron käytöstä poistuminen otetaan huomioon ja maksut tulevat myös jatkossa perille.

Ilmoita tilinumerosi viimeistään 26.11., jos haluat saada joulukuun veronpalautukset ajoissa

Jos veronpalautuksen saaja ei ole ilmoittanut tilinumeroaan Verohallinnolle tai tili on lopetettu, Verohallinto maksaa veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä.

Aiemmin veronpalautusten maksuosoitukset on maksettu OP:n välityksellä. Joulukuusta alkaen asiakas hakee veronpalautuksen maksuosoituksen Nordeasta.

OmaVerosta asiakas voi tarkistaa, mikä asiakkaan tilinumero Verohallinnolla on tällä hetkellä tiedossa. OmaVeron kautta oman tilinumeronsa voi tarvittaessa helposti ja turvallisesti muuttaa tai lisätä.

Lisätietoja:

Vero.fi: mille tilille veronpalautus maksetaan 

Uutinen 5.11. Verohallinnon OP:n tilinumero poistuu käytöstä 30.11. - Siirry käyttämään Danske Bankin tai Nordean tilinumeroita 

Ohjeet veronpalautuksista vero.fissä