Moni verojen maksupäivä on tänä vuonna jo mennyt - ethän unohtanut omiasi?

Verohallinnon tiedote, 15.9.2020

Verohallinto muistuttaa, että verotus valmistuu tänä vuonna henkilöasiakkailla joustavasti. Tämä tarkoittaa, että veronpalautusten, jäännösveron eli mätkyjen ja kiinteistöveron maksupäivät ovat eri asiakkailla eri aikaan. Suurimmalla osalla esimerkiksi jäännösveron eräpäivät olivat jo elokuussa tai syyskuun alussa. Omien maksujen tilanne kannattaa tarkistaa Verohallinnon verkkopalvelusta OmaVerosta.

Verotuksen joustava valmistuminen on yksi välitavoite kohti reaaliaikaista verotusta. Kun vielä vuonna 2018 kaikki odottivat veronpalautuksia joulukuuhun, nyt Verohallinto pystyy maksamaan veronpalautukset suurimmalle osalle jo loppukesästä. Myös kiinteistöveron maksupäivät ovat aikaistuneet. Aiemmin kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä oli syyskuussa, tänä vuonna henkilöasiakkaiden piti maksaa ensimmäinen erä jo elokuun alussa.

Saitko Verohallinnolta yhteenvedon? Se voi olla muistutus maksamattomista veroista

Jos veroja on jäänyt tänä syksynä maksamatta, asiakas saa Verohallinnolta kirjeen. Kirjeessä on kooste, yhteenveto, maksamatta olevista veroista ja verojen maksutiedot. Ajantasainen tilanne omista erääntyneistä veroista näkyy myös OmaVerossa. Veroja voi lisäksi maksaa OmaVeron kautta. OmaVero osaa myös laskea automaattisesti mukaan myöhässä maksettavalle verolle kuuluvan viivästyskoron.

– Esimerkiksi tänä vuonna lähetämme yhteenvedon mukana maksukehotuksia kiinteistöverosta vajaalle viidennekselle kiinteistönomistajista. Suurella osalla ihmisistä kyse ei ole maksuvaikeuksista, vaan maksaminen syystä tai toisesta unohtuu. Ajoissa maksettu vero on kaikkien etu. Verolle alkaa kertyä korkoa heti eräpäivästä seuraavana päivänä, ylitarkastaja Tarja Tapio sanoo.

Jos veroja on ovat jostain syystä maksamatta, ne kannattaa maksaa välittömästi. Jos asiakkaalla on vaikeuksia maksaa veroja, OmaVerosta voi hakea maksujärjestelyä.

Verojen maksupäiviä 2020

Heinäkuu

1.7. jäännösveron eräpäivä, 44 000 asiakasta

6.7. veronpalautusten maksupäivä, 90 000 asiakasta

Elokuu

3.8. jäännösveron maksupäivä, 330 000 asiakasta

4.8. veronpalautusten maksupäivä, 1,9 miljoonaa asiakasta

6.8. kiinteistöveron eräpäivä, 1,9 miljoonaa asiakasta

Syyskuu

1.9. jäännösveron eräpäivä, 300 000 asiakasta

4.9. veronpalautusten maksupäivä, 987 000 asiakasta

7.9. kiinteistöveron eräpäivä,143 000 asiakasta

Lokakuu

1.10. jäännösveron eräpäivä, 231 000 asiakasta

6.10. kiinteistöveron eräpäivä, 1,2 miljoonaa asiakasta

6.10. veronpalautusten maksupäivä, 116 000 asiakasta

Kaikki maksupäivät löytyvät listattuna vero.fistä.

 

Lisätietoa:

Yhteenvedolla huomautetaan muun muassa maksamattomasta verosta