Elokuun alku on henkilöasiakkaiden veronmaksun sesonkiaikaa - E-lasku helpottaa maksamista

Verohallinnon tiedote, 8.7.2020

Noin 2 miljoonalla asiakkaalla on kiinteistöveron tai jäännösveron eräpäivä elokuun ensimmäisellä viikolla. Monella asiakkaalla on vieläpä kummankin veron eräpäivä silloin. Elokuun alku on siten monelle henkilöasiakkaalle verojen maksun vilkkainta aikaa. Sekä mätkyistä että kiinteistöverosta voi tilata e-laskun, joka helpottaa maksamista ja eräpäivien muistamista.

Jäännösveroa maksettavana noin 105 miljoonaa, kiinteistöveroa yli 310 miljoonaa

Suurella osalla henkilöasiakkaista jäännösveron eli mätkyjen ensimmäinen eräpäivä on maanantaina 3.8. Tällä eräpäivällä veroja kerätään noin 105 miljoonan euron verran. Jos asiakkaalla on mätkyjä maksettavana 170 euroa tai enemmän, toisen maksuerän eräpäivä on 1.10.

Torstaina 6.8. on ensimmäinen eräpäivä kiinteistöverosta suurella osalla. Yhteensä veroja kerätään tällöin reilut 310 miljoonaa euroa. Jos asiakkaan kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän, toinen erä tulee maksettavaksi 6.10.

On tärkeä huomata, kiinteistöveron eräpäivät ovat muuttuneet viime vuodesta. Kiinteistöverotus valmistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa asiakkailla eri aikaan, joten oma eräpäivä on asiakaskohtainen. Oman eräpäivän sekä maksettavan määrän näkee kiinteistöverotuspäätökseltä tai OmaVerosta. Tästä vuodesta alkaen kiinteistöveron voi myös maksaa OmaVerossa.

Verojen maksaminen helpommaksi e-laskulla

Omasta verkkopankista tilattavalla e-laskulla voi välttää veronmaksun yleisimmät sudenkuopat eli eräpäivien unohtamisen ja väärin syötetyt maksutiedot.

Jotta asiakas ehtii saamaan elokuussa maksettavista veroistaan e-laskun, tilaus pitää tehdä verkkopankissa viimeistään kolme viikkoa ennen veron eräpäivää.

E-lasku on tarkoitettu pääasiassa henkilöasiakkaille.

Verohallinnolta on mahdollista tilata e-lasku sekä kiinteistöverosta että jäännösverosta. Myös ennakkoverosta saa e-laskun. Tekemällä e-laskutilauksen saa jatkossa e-laskun näistä veroista, jos niitä on maksettavana.

E-lasku tulee verkkopankkiin noin kaksi viikkoa ennen veron eräpäivää.

Lue lisää: