Viisi miljoonaa suomalaista saa pian esitäytetyn veroilmoituksen – veroilmoitus on uudistunut

Verohallinnon tiedote, 25.3.2019

Esitäytettyjen veroilmoitusten postitus on alkanut. Veroilmoitukset lähetetään satunnaisessa järjestyksessä huhtikuun loppuun mennessä. Veroilmoitus on erilainen kuin ennen: se ei ole enää täytettävä lomake vaan tuloste verotustiedoista. Veroilmoitus näkyy myös OmaVero-palvelussa, jossa tietoja on helppo tarvittaessa täydentää.

Tärkeintä on tarkistaa, että esitäytetyn veroilmoituksen tiedot ovat oikein eikä mitään tietoja puutu. Jos tiedot ovat kunnossa, ei tarvitse tehdä mitään.

Jos veroilmoituksessa on täydennettävää, määräpäivä täydennyksille on joko 7.5., 14.5. tai 21.5.2019. Määräpäivän voi tarkistaa omasta veroilmoituksesta tai OmaVerosta (vero.fi/omavero).

Täydennä veroilmoitusta OmaVerossa

Veroilmoituksen voi tehdä nyt ensimmäistä kertaa OmaVerossa (vero.fi/omavero). Verohallinto suosittelee täydentämistä verkossa.

– Sähköinen asiointi säästää aikaa, rahaa ja luontoa. OmaVerossa pystyy hoitamaan veroasiansa juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Asiakkaat ovatkin vuosi vuodelta siirtyneet käyttämään yhä enemmän sähköisiä palveluitamme. Verkkoasiointiin siirtyminen säästää yhteiskunnan kustannuksia - jo yksin Verohallinnon paperikirjeet maksavat vuosittain vähintään kymmenen miljoonaa euroa, sanoo viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki Verohallinnosta.

Myös paperi-ilmoittaminen on mahdollista

Veroilmoitusta voi edelleen täydentää paperilla, mutta korjaamistapa on muuttunut. Korjauksia ei enää merkitä suoraan esitäytetylle veroilmoitukselle vaan tiedot on ilmoitettava lomakkeilla, jotka on mainittu veroilmoituksessa. Lomakkeet voi tulostaa osoitteesta vero.fi/lomakkeet. Lomakkeet ja tarvittaessa palautuskuoren voi myös tilata palvelunumerosta 029 497 030 (Lomaketilaukset) tai hakea ne verotoimistosta.

Lomakkeiden on oltava perillä Verohallinnossa viimeistään veroilmoitukseen merkittynä päivänä. Kannattaa toimia ajoissa ja varata riittävästi aikaa myös postin kulkuun.

Tarkemmat ohjeet: vero.fi/veroilmoitus

Veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivä on valtaosalla jo elokuussa

Veronpalautuspäivä ja jäännösveron eräpäivät eivät ole enää samat kaikille asiakkaille. Valtaosalla asiakkaista maksupäivät aikaistuvat.

Suurin osa saa veronpalautuksen tililleen jo 6.8.2019, jos tilinumero on Verohallinnon tiedossa. Myös jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on suurimmalla osalla asiakkaista jo 1.8.2019. Oma veronpalautuspäivä tai jäännösveron eräpäivä kannattaa tarkistaa verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Päivämäärät voivat siirtyä eteenpäin, jos omaan tai puolison veroilmoitukseen tulee muutoksia. Silloin uudet päivämäärät näkyvät uudessa verotuspäätöksessä, joka lähetetään, kun veroilmoitukset on käsitelty. Jos muutoksia ei tule, päivämäärät säilyvät samoina.

Viime vuonna vajaa kolmannes suomalaisista täydensi veroilmoitustaan

Veroilmoitustaan täydensi viime vuonna noin 1,45 miljoonaa suomalaista. Valtaosalla ei siis ollut veroilmoituksessaan täydennettävää, vaan tiedot olivat esitäytetyllä veroilmoituksella jo valmiina.

– Tyypillisimpiä syitä veroilmoituksen täydentämiseen ovat erilaiset vähennykset, kuten asunnon ja työpaikan väliset matkakulut ja kotitalousvähennys, kertoo Hietamäki.

Veroilmoitusta täydentäneistä noin 60 % teki viime keväänä täydennykset veroilmoitukseensa verkossa.

 

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki, p. 0295 125 292

ylitarkastaja Hilkka Pelander, p. 029 5123369      

sähköposti: etunimi.sukunimi@vero.fi

Katso, miltä uusi esitäytetty veroilmoitus näyttää