Vielä ehdit tehdä täydennykset veroilmoitukseen - toimi viimeistään tiistaina 21.5.

Verohallinnon tiedote, 20.5.2019

Verohallinto kehottaa veroilmoituksen täydentäjiä toimimaan heti. Jos esitäytettyyn veroilmoitukseen pitää tehdä muutoksia, kolmasosan palkansaajista ja eläkeläisistä pitää toimia viimeistään huomenna 21. toukokuuta. Verohallinto suosittelee tekemään täydennykset sähköisesti OmaVero-palvelussa. Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen määräpäivät on jaettu tänä vuonna kolmeen päivään. Enemmistön on jo pitänyt täydentää veroilmoitustaan joko 7.5. tai 14.5. mennessä.

Verohallinto lähetti huhtikuun aikana 4,9 miljoonalle palkan- ja eläkkeensaajalle esitäytetyn veroilmoituksen. Puoli miljoonaa maa- ja metsätalouden sekä liikkeen- ja ammatinharjoittajaa sai esitäytetyn veroilmoituksensa jo aiemmin keväällä, ja heidän määräpäivänsä oli 2.4. Esitäytettyjä veroilmoituksia on siis kaikkiaan tänä keväänä lähtenyt 5,5 miljoonaa. Suurimmalla osalla tiedot veroilmoituksella ovat valmiiksi oikein, eikä heidän tarvitse tehdä korjauksia. Viime vuonna esitäytettyä veroilmoitusta täydensi 1,45 miljoonaa suomalaista. 61 prosenttia heistä teki täydennykset verkossa.

- Veroilmoituksen täydentäjät ovat olleet aktiivisesti liikkeellä jo huhti-toukokuun vaihteessa. Näyttääkin siltä, että suomalaiset ovat osanneet toimia tänä vuonna veroilmoituksen kanssa hyvissä ajoin, mikä on hienoa! Myös sähköinen tietojen täydentäminen näyttää kasvattavan edelleen suosiotaan. Veroilmoitusta on OmaVerossa täydentänyt jo yli miljoona henkilöä, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki Verohallinnosta sanoo.

Verohallinto suosittelee tietojen täydentämistä sähköisesti, koska OmaVerossa voi toimia ympäri vuorokauden ja sähköisten palvelujen käyttäminen säästää myös yhteiskunnan rahoja.

Matkakulut ja kotitalousvähennys yleisimmät vähennykset

Veronmaksaja voi saada verotuksessa erilaisia vähennyksiä, jotka pienentävät veron määrää. Osan vähennyksistä Verohallinto tekee automaattisesti. Osa vähennyksistä on itse ilmoitettava Verohallintoon. Yleisimpiä itse ilmoitettavia vähennyksiä ovat työn ja kodin väliset matkakulut sekä kotitalousvähennys. Myös vuokratulot pitää ilmoittaa.

Apua veroilmoituksen täydentämiseen saa Verohallinnon chatistä. Chat palvelee arkisin 21.5. asti kello 9-19. Myös vero.fi:ssä on kattavat ohjeet veroilmoituksen täydentämiseen, mm. yleisimpiin vähennyksiin liittyvät ohjeet. Veroilmoituksen tarkistaminen ja täydentäminen hoituu kätevimmin OmaVerossa (vero.fi/omavero), jonne kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 

Lisätietoja:

veroilmoitukseen liittyvät asiat yleisesti:

viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki, p. 029 5125 292

sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@vero.fi

 

Verohallinnon aiemmat tiedotteet aiheesta:

13.5. Verohallinnon sähköisissä palveluissa kävijäpiikki – osan palkansaajista ja eläkeläisistä pitää täydentää veroilmoitustaan viimeistään huomenna 14.5

6.5. Osan palkansaajista ja eläkeläisistä pitää tehdä täydennykset veroilmoitukseen viimeistään huomenna

2.5. Veroilmoituksen määräpäivät lähestyvät - Verohallinto haluaa suurimman osan ilmoittajista verkkoon

24.4. Askarruttaako esitäytetty veroilmoitus? Verohallinto vastaa yleisimpiin kysymyksiin

17.4. Oletko saanut Airbnb-tuloja tai muita vuokratuloja? Ilmoita tiedot veroilmoituksella

11.4. Kotitalousvähennys ja matkakulut ovat suomalaisten suosituimmat itse tekemät vähennykset veroilmoitukselle

3.4. Paperi-ilmoittaja: toimi ajoissa: veroilmoitusten täydennysten pitää olla perillä määräpäivänä

25.3. Viisi miljoonaa suomalaista saa pian esitäytetyn veroilmoituksen - veroilmoitus on uudistunut