Veronpalautukset on maksettu enemmistölle tänään – katso yleisimmät syyt, jos palautus ei tullutkaan tilille

Verohallinnon tiedote, 6.8.2019

Elokuun veronpalautukset on maksettu tänään 1,7 miljoonalle henkilöasiakkaalle. Niillä jotka eivät ole vielä palautustaan saaneet, on veronpalautuspäivä syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Tilille maksettava veronpalautuksen määrä voi kuitenkin olla eri, mitä verotuspäätöksellä on ilmoitettu.

Oman verotuksensa päättymispäivän sekä veronpalautuksen maksupäivän näkee saamastaan verotuspäätöksestä tai OmaVerosta. Veronpalautuksen maksuajankohta riippuu siitä, milloin asiakkaan verotus on päättynyt.

Miksi veronpalautus ei tullutkaan tänään tilille?

Jos veronpalautus ei tullut tilille, oman tilanteensa voi tarkistaa OmaVerosta. Syy näkyy todennäköisesti sieltä tai asiakkaan heinäkuun alussa saamasta verojen yhteenvedosta, joten Verohallintoon ei tarvitse välttämättä olla yhteydessä. Yleisimpiä syitä sille, miksi veronpalautus ei tullut tilille ovat:

 • Veronpalautusta on käytetty verojen maksuksi.
  Veronpalautusta käytetään verojen maksuksi verotuksen päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti. Jos siis asiakkaan verotus on päättynyt esimerkiksi 10.6., veronpalautusta on käytetty siinä tapauksessa 12.6. erääntyneelle arvonlisäverolle tai muille oma-aloitteisille veroille, 24.6. erääntyneelle ennakkoverolle sekä 1.7. erääntyneelle perintö- tai lahjaverolle, jos asiakkaalla on ollut näitä maksettavanaan. Tämän jälkeen mahdollinen jäljelle jäävä määrä on palautettu 6.8. Jos asiakas maksoi veronsa eräpäivänä, on hänen oma maksunsa palautettu noin viikon kuluessa, ellei maksettavana ole ollut muita jo erääntyneitä veroja tai saman veron tulevia eriä.
 • Asiakas on täydentänyt tai korjannut esitäytettyä veroilmoitusta.
  Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat tällöin muuttua. Jos veronpalautuksen maksupäivä on siirtynyt, siitä saa tiedon uudessa verotuspäätöksessä ja OmaVerossa. Uusi verotuspäätös saapuu lokakuun loppuun mennessä.
 • Puoliso muutti omaa veroilmoitustaan.
  Puolisoiden verotus päättyy aina samaan aikaan ja myös veronpalautuksen maksupäivä on puolisoilla sama.
 • Verohallinto sai asiakkaan verotusta koskevaa tietoa muualta ja verotus on jatkunut.
  Tällöin myös veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua.
 • Oikea tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa.
  Jos ilmoitettu tilinumero on väärä, vanha tili on suljettu tai tilinumeroa ei ole ilmoitettu ollenkaan, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena OP:n kautta. Pankki lähettää ilmoituksen, kun veronpalautus on saatavilla Osuuspankin kassapalveluita tarjoavista konttoreista.
 • Asiakkaalla on velkaa ulosotossa.
  Ulosottoviranomainen on käyttänyt veronpalautuksen ulosotossa olevien velkojen maksuksi.

Lisätietoa:

Miksi en saanut veronpalautusta?
Veronpalautusten käyttäminen verojen maksuksi – usein kysyttyä