Koronatilanne: Verohallinto tukee yrityksiä – lue ohjeet

Korona voi aiheuttaa yrittäjille, yrityksille ja kirjanpitäjille vaikeuksia hoitaa veroasioita. Verohallinto tukee yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita niille yrityksille ja yrittäjille, joilla on koronatilanteen vuoksi vaikeuksia ilmoittaa ja maksaa veronsa ajoissa.

Ennakkoveroja voi tarvittaessa muuttaa 

Jos yrityksesi tulot ovat pienentyneet koronan takia, ennakkoveroa kannattaa muuttaa. Voit hakea muutosta useamman kerran vuodessa. Ennakkoveroa voidaan nyt poikkeuksellisesti alentaa omalla ilmoituksellasi ilman välitilinpäätöstä tai muita kirjallisia selvityksiä. Ohje: Näin haet ennakkoveroa OmaVerossa

Myös ennakkoveron maksukuukausiin voi hakea muutosta.

Jos ennakkoverosi ovat jo erääntyneet, hae maksujärjestelyä.

Veroilmoitukset: lisäaikaa ilmoittamiseen 

Voit tarvittaessa hakea yrityksen tuloveroilmoitukselle tai kiinteistöverotusilmoitukselle lisäaikaa. Lisäaika voidaan myöntää, jos sinulla on erityinen syy, esimerkiksi sairastuminen, jonka vuoksi olet estynyt antamaan ilmoituksen määräajassa.

Lisäaikaa voit hakea OmaVerossa tai lomakkeella (Hakemus veroilmoituksen antamisajan pidentämiseksi). Huomaa, että hakemuksen tulee olla Verohallinnossa viimeistään veroilmoituksen määräpäivänä. Ethän toimita lääkärintodistusta veroilmoituksen mukana, vapaamuotoinen selvitys riittää.

Arvonlisävero 

Jos sinulla tai yritykselläsi on maksuvaikeuksia 

  • Voit hakea tilapäisiin maksuvaikeuksiin maksujärjestelyä.
    • Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi asiakkaat pystyivät aikavälillä 25.3.–31.8.2020 hakemaan niin sanottua helpotettua maksujärjestelyä.
  • Maksun viivästyskorot voidaan erityisestä syystä jättää perimättä esimerkiksi silloin, jos sairaus on estänyt maksamisen eräpäivänä. Voit tehdä asiasta pyynnön OmaVerossa.
  • Autoverolle ja valmisteverolle et voi hakea maksujärjestelyä, mutta voit hakea maksunlykkäystä. Näin haet autoveron maksunlykkäystä ja näin valmisteveron maksunlykkäystä.

Yrityksille maksetut tuet ja avustukset koronatilanteessa