Kuinka voin tarkistaa, että Verohallinto on vastaanottanut tekemäni maksujärjestelypyynnön?

Jos olet pyytänyt helpotettua maksujärjestelyä Verohallinnon palvelunumerossa, pyyntö ei näy OmaVerossa ennen kuin Verohallinto on käsitellyt sen. Pyyntösi on kuitenkin vastaanotettu, eikä sen takia ole tarvetta olla uudestaan yhteydessä Verohallintoon. Älä myöskään tee uutta pyyntöä OmaVerossa.

Jos olet tehnyt maksujärjestelypyynnön OmaVerossa, voit tarkistaa pyynnön tilanteen kirjautumalla OmaVeroon ja siirtymällä aloitussivulla "Tehdyt toimenpiteet"-välilehdelle.

Kuinka saan tiedon, onko maksujärjestelypyyntöni hyväksytty tai hylätty?

Verohallinto alkaa käsitellä saapuneita maksujärjestelypyyntöjä mahdollisimman pian, kun tarvittavat lainmuutokset ovat tulleet voimaan. Nykyisen tiedon valossa tämä tilanne saavutetaan kesäkuussa, joten päätöksiä maksujärjestelypyynnöistä voi siis odottaa kesäkuun loppupuolella.

Vastaanotettu maksujärjestelypyyntö tarkoittaa sitä, että yritystäsi ei poisteta ennakkoperintärekisteristä eikä maksujärjestelyyn sisältyvää verovelkaa julkaista verovelkarekisterissä tai protestilistalla.

Minulla on merkintä verovelkarekisterissä ja tein pyynnön helpotetusta maksujärjestelystä. Poistuuko merkintä nyt verovelkarekisteristä?