Korona – suosi asiointia verkossa, puhelimessa ja postitse

Kannustamme asioimaan OmaVerossa, jossa voi hoitaa lähes kaikki veroasiat.

OmaVerossa voi esimerkiksi tehdä muutosverokortin ja täydentää esitäytettyä veroilmoitusta. Nämä kaikki veroasiat voi hoitaa OmaVerossa.

Vero.fi:ssä on kattavat ohjeet veroasioiden hoitamiseen. Veroasioihin saa neuvoja myös Verohallinnon chatistä. OmaVero ohjaa asiakasta veroasioiden hoitamisessa vaihe vaiheelta.

Puhelinpalvelu on vaihtoehto verkkoasioinnille

Verohallinnon puhelinpalvelussa voi hoitaa veroasioita ja saada neuvontaa. Puhelinpalvelusta 029 497 000 voi esimerkiksi tilata muutosverokortin. Lomaketilaukset-puhelinpalvelusta voi myös tilata erilaisia lomakkeita paperilla asiointia varten. Lomaketilausten palvelunumero on 029 497 030.

Asiakirjoja voi toimittaa myös postitse

Voit postittaa Verohallintoon asiakirjoja. Jokaisella Verohallinnon lomakkeella on kerrottu osoite, jonne kyseinen lomake postitetaan. Lomakkeita voi tulostaa vero.fi:stä tai tilata palvelunumerostamme 029 497 030.

Kaikki Verohallintoon saapuvat lomakkeet digitoidaan keskitetysti, ja postitettuina ne menevät suoraan oikeaan osoitteeseen. Niitä ei siis kannata tuoda toimistolle – se ei nopeuta niiden kulkua vaan hidastaa sitä.

Verotoimistojen aukioloajoissa muutoksia

Hoida veroasiat ensisijaisesti OmaVerossa, puhelimitse tai postitse. Vältä verotoimistossa asiointia. Jos asioit toimistossa, noudata turvavälejä sekä viranomaisten ohjeistusta maskien käytöstä. Älä tule verotoimistoon, jos olet sairas, olet palannut ulkomailta tai kuulut riskiryhmään.

Verotoimistojen aukioloajoissa on koronatilanteen takia muutoksia ja supistuksia. Toimipisteiden aukioloajat