Korona – päivittyvä kooste tilanteesta

Kokoamme tälle sivulle tiedot koronatilanteen vaikutuksista veroasioiden hoitamiseen ja asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelumme

Suosi asiointia verkossa. Voit hoitaa veroasiasi OmaVerossa. Koronan vuoksi toimipisteidemme aukioloajoissa on muutoksia.

Yritysasiakkaat ja työnantajat

Henkilöasiakkaille

Usein kysyttyä

Verohallinto on alkanut käsitellä saapuneita maksujärjestelypyyntöjä 29.6., kun vaaditut lainmuutokset astuivat voimaan 26.6. alkuillasta. Asiakkaat saavat päätöksiä maksujärjestelypyynnöistä viikon 27 aikana ja viimeistään viikolla 28.

Lue uutinen aiheesta: Helpotettujen maksujärjestelypyyntöjen käsittely on aloitettu

Usein kysyttyä:

Kuinka saan tiedon, onko maksujärjestelypyyntöni hyväksytty tai hylätty?

Mitkä ovat helpotetun maksujärjestelyn eräpäivät, jos pyyntöni hyväksytään?

Jos olet hakenut veroille helpotettua maksujärjestelyä, pyyntösi on edelleen voimassa eikä maksukehotus vaadi sinulta toimenpiteitä. Tehty maksujärjestelypyyntö estää tällä hetkellä verojen ulosottoon lähettämisen eikä yrityksen verovelkaa julkaista protestilistalla. Maksujärjestelypyyntö ei kuitenkaan estä julkaisemista verovelkarekisterissä.

Verohallinto alkaa käsitellä saapuneita maksujärjestelypyyntöjä mahdollisimman pian, kun tarvittavat lainmuutokset ovat tulleet voimaan. Nykyisen tiedon valossa pyyntöjä aletaan käsittelemään kesäkuussa, joten päätöksiä maksujärjestelypyynnöistä voi siis odottaa kesäkuun loppupuolella. Saatat siihen asti saada huomautuksia maksamattomista veroista tai ilmoituksen verojen siirtämisestä ulosottoon.

Verohallinto lisää maksujärjestelyyn kaikki ne verot, jotka ovat maksujärjestelyn hyväksymishetkellä erääntyneitä ja tiedossa olevat kuukauden sisällä erääntyvät verot.