OmaVeron Katso-valtuutuksiin muutoksia

Kuuluu kokonaisuuteen: Verotuksen muutoksia

Yritysasiakkaat kirjautuvat OmaVeroon Katso-tunnisteella. Katso-rooleihin ja valtuutuksiin tulee muutoksia, kun OmaVero korvaa Yhteisöjen veroilmoituspalvelun marraskuussa 2017.

Yhdellä organisaatiolla voi olla käytössä useita Katso-rooleja. OmaVerossa on tällä hetkellä käytössä Yrityksen pääkäyttäjä -roolin lisäksi Yrityksen rinnakkaispääkäyttäjä -rooli sekä Yrityksen OmaVero, Oma-aloitteisten verojen ilmoittaja ja Arvonlisävero-roolit.

Roolien käyttöoikeudet vaihtelevat. Pääkäyttäjäroolilla voi esimerkiksi käyttää kaikkia OmaVeron toimintoja ja nähdä kaikki palvelussa olevat tiedot. Muilla rooleilla toimintoja tai tietojen katselua on rajoitettu.

Yhteisöjen veroilmoituspalvelussa käytössä ollut Tuloveroilmoittaja-rooli otetaan käyttöön myös OmaVerossa. Roolilla voi antaa yhteisön tuloveroilmoituksia, katsoa ilmoituksiin liittyviä tietoja, vastata tuloveroilmoituksiin liittyviin selvityspyyntöihin, hakea ennakkoveroa ja nähdä voimassa olevan ennakon määrän. Roolilla ei näe maksu- tai rahatietoja.

Muutosten myötä myös OmaVerossa julkaistavien tietojen määrä kasvaa. Jatkossa OmaVerossa julkaistaan esimerkiksi myös yhteisön tuloveroon liittyvät ennakkoratkaisuhakemuksiin ja oikaisuvaatimuksiin liittyvät kirjeet. Yritysten on säännöllisin väliajoin hyvä tarkistaa myöntämänsä valtuutukset, jotta yrityksen tietoja ei pääse näkemään kuin asianmukaiset tahot. Muutokset Katso-valtuutuksiin voi tehdä Katso-palvelussa.

Sivu on viimeksi päivitetty 4.9.2017