Tilitoimisto valtuuttaa kirjanpitäjän Suomi.fi-palvelussa

  1. Kirjaudu Suomi.fi-valtuudet-palveluun. Tilitoimiston toimitusjohtaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö kirjautuu Valtuudet-palveluun omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Kirjautumisen jälkeen vaihda käyttärooliksi ”Asioi yrityksen puolesta”.

  2. Valitse yritys, jonka puolesta haluat asioida eli tilitoimisto, jonka työntekijälle haluat antaa edustamisvaltuuden.

  3. Valitse ”Lisää uusi valtuus” ja ”Anna valtuus”

  4. Valitse ”Edustamisvaltuus”, jonka avulla valtuutat kirjanpitäjiä hoitamaan asiakasyrityksen veroasioita.

  5. Valitse ”Lisää henkilö”. Voit valtuuttaa kerralla yhden tai useamman kirjanpitäjän hoitamaan asiakasyrityksen veroasioita ja tulorekisteriasiointia. Huomaa, että edustamisvaltuus "Veroasioiden hoito" oikeuttaa hoitamaan kaikkien nykyisten ja myös tulevien uusien asiakasyritysten veroasioita.

  6. Valitse ne valtuudet, joiden avulla kirjanpitäjä voi hoitaa kaikkien asiakasyritysten veroasioita ja tulorekisteriasiointia, joihin asiakasyritys on tilitoimiston valtuuttanut.

  7. Näet yhteenvedon antamistasi edustamisvaltuuksista. Tarkista, että asiat ovat oikein ja vahvista valtuus tai valtuudet.

  8. Saat kuittauksen, että valtuuden vahvistaminen onnistui.

  9. Tilitoimiston kirjanpitäjille annettuja edustamisvaltuuksia voit tarkastella valitsemalla ”Rajaa valtuustyyppejä” ja valitsemalla listalta ”Edustamisvaltuus”. Näet yksittäisellä kirjanpitäjällä olevat edustamisvaltuudet klikkaamalla kirjanpitäjän nimeä. Voit myös mitätöidä valtuudet tai kopioida kirjanpitäjän valtuuskokonaisuuden annettavaksi toiselle kirjanpitäjälle.