Muutokset kiinteistöverotukseen 2020

Vuonna 2019

Saat kiinteistöverotuspäätöksen ja tilisiirtolomakkeet postitse kotiin keväällä. Jos tiedot ovat kunnossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Korjaa tai täydennä tietoja tarvittaessa Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa 7.3.–25.4.2019. Tiedot eivät ole vielä nähtävissä OmaVerossa.

Maksa vero syksyllä

Eräpäivät vuonna 2019 ovat 3.9. ja 15.10.

Lue lisää kiinteistöverosta

Vuonna 2020

Kiinteistöverotuspäätökseen on koottu samat tiedot kuin ennenkin. Ulkoasu on kuitenkin muuttunut ja kiinteistötietoja korjataan eri tavalla kuin aiemmin.

Jos tiedot ovat kunnossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Menettely ei siis muutu.

Korjaa tai täydennä tiedot OmaVerossa

Kiinteistötiedot verkossa -palvelu poistuu käytöstä. Sen sijaan voit korjata tai täydentää kiinteistötietoja OmaVerossa.

Jos yhteisön kiinteistöverotuspäätöksen tiedoissa on korjattavaa tai tietoja puuttuu, muutokset on ilmoitettava sähköisesti. Ilmoituksen voi antaa OmaVerossa. Yhteisöt eivät voi ilmoittaa kiinteistötietoja paperilomakkeella enää keväällä 2020.

Henkilöasiakkaat voivat ilmoittaa kiinteistötiedot myös paperilomakkeella, mutta jos käytät paperilomaketta, huomaa, että korjaaminen on muuttunut:

  • Tee muutokset erilliselle lomakkeelle (Kiinteistöveroilmoitus). Kiinteistöverotuspäätöksen mukana ei ole enää ilmoitusosaa, johon voisi tehdä merkintöjä.

Kiinteistöveron eräpäivät muuttuvat 2020

  • Kiinteistöveron eräpäivät voivat olla eri verovelvollisilla eri aikaan.Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on kiinteistöverotuksen päättymiskuukauden jälkeisen toisen kuukauden alussa.
  • Kiinteistöveron toisen erän eräpäivä on kiinteistöverotuksen päättymiskuukauden jälkeisen neljännen kuukauden alussa.
  • Eräpäivät ja muut maksutiedot näet kiinteistöverotuspäätöksestäsi ja OmaVerosta.Voit maksaa kiinteistöveron OmaVerossa.

Tee muutokset ajoissa

Jos korjaat kiinteistötietoja, OmaVerossa annetun ilmoituksen tai paperilomakkeiden täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään kiinteistöveropäätökseen merkittynä määräpäivänä. Myöhästyneestä ilmoituksesta voit joutua maksamaan myöhästymismaksun.