Lync-klinikka

Joka kuun ensimmäinen perjantai pidettävä ohjelmistokehittäjille suunnattu lync-klinikka klo 9-10. Klinikassa ratkotaan seuraavaan tai menneisiin tuotantoonsiirtoihin liittyviä asioita. Kysymykset tulisi mielellään laittaa etukäteen osoitteeseen ohjelmistotalot(at)vero.fi otsikolla Klinikka.

Tämän klinikan aiheena on arvonlisäveroilmoittamisen tulevaisuus.

Verohallinnossa tehdään alustavaa selvitystä arvonlisäveroilmoittamisen kehitysmahdollisuuksista lähivuosina. Selvitystyön taustalla on muun muassa tavoitteet digitalisaation vahvistamisesta ja esimerkiksi sovellusrajapintojen hyödyntäminen verojen ilmoittamisessa suoraan taloushallintojärjestelmistä Verohallinnolle. Taloushallintoa automatisoimalla ja sovellusrajapintoja hyödyntämällä verotuksen hallinnollista taakkaa olisi mahdollista keventää nimenomaisesti arvonlisäveroilmoittamisessa, jossa ilmoitukset on annettava pääsääntöisesti kuukausittain.

Alustavien suunnitelmien mukaan arvonlisäveroilmoittaminen voisi perustua tulevaisuudessa pääasiassa laskukohtaiselle raportoinnille, jollainen on käytössä useassa Euroopan maassa (mm. Espanja, Viro). Laskukohtaisen tiedon raportointi mahdollistaa myös esim. tehokkaamman harmaan talouden torjunnan.

Arvonlisäveroilmoittamisen tulevaisuuden kehitysvaihtoehdot ovat vielä avoinna. Näistä tulevaisuuden kehityspoluista, niiden tavoitteista, eduista ja edellytyksistä on mahdollista keskustella tässä klinikassa.

 

Kutsuja klinikkaan ei lähetetä erikseen vaan kokoukseen pääsee liittymään klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Tervetuloa!

https://ucc.vy-verkko.fi/vero/meet/jenni.barlund/FDCRYC6Z

Aineisto 1.12.2017

Arvonlisäverotuksen tulevaisuus – kysely ohjelmistotaloille:
https://www.webropolsurveys.com/S/15C2A5988C4A38C6.par