Rekkakiertue ohjaa veroilmoitusasioissa verkkoon

13.4.2016

Verohallinnon Verorekka starttaa 16.4. jo toista kertaa kiertueelle ja parkkeeraa ensimmäiseksi Helsingin ytimeen Narinkkatorille Sen jälkeen vuorossa on 19 kaupunkia, kunnes kiertue päättyy 13.5. Jyväskylään.

Rekasta saa apua arkisin klo 10–18 ja lauantaisin klo 10−15 veroilmoituksen täydentämiseen. Kiertueen aikana verohallintolaiset auttavat verkkopalvelun käytössä ja vastaavat veroilmoitusta koskeviin kysymyksiin.

Apua helposti ja lähellä

Rekan henkilökunnan kanssa voi käydä läpi omaa veroilmoitustaan Veroilmoitus verkossa –palvelussa, kunhan pankkitunnukset on mukana. Verovirkailijat vastaavat rekassa kaikkiin verkkopalvelua ja veroilmoituksia koskeviin kysymyksiin.

Verorekka starttaa nyt toista kertaa koko maan kattavalle kiertueelle. Vuosi sitten rekassa kävi yli 4000 asiakasta opettelemassa verkkoilmoituksen tekemistä.

- Haluamme tehdä veroasioiden hoitamisen mahdollisimman helpoksi ja tarjota apua siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Tämä on hyvä tilaisuus käydä kysymässä, jos joku asia veroilmoituksen täydentämisessä verkossa mietityttää, kertoo viestintäpäällikkö Pirjo Korvola.

- Veroilmoitus kannattaa aina tarkistaa. Meillä on 1,4 miljoonaa veronmaksajaa, joilta puuttuu tietoja veroilmoituksesta. Jos tarvitsee apua veroilmoituksen täydentämisessä, niin sitten vaan rekkaan kysymään neuvoja, kannustaa Korvola ja muistuttaa ottamaan pankkitunnukset mukaan.

Verorekka tarjoaa apua erityisesti verkkoilmoittamiseen, joten paperisia veroilmoituksia niihin et voi palauttaa.

Rekka näkyy Periscopessa, ohjeita saa chatissä ja verkkoseminaarissa

Verorekan matkaa voi seurata suorana Periscope-lähetyksenä Seinäjoelta 29.4. klo 15 alkaen. Lähetyksen aikana opastetaan verkkopalvelun käytössä ja vastataan katsojien omiin kysymyksiin.

- Veroilmoitusten täydentämiseen päästään käsiksi livenä jo 22.4. klo 10 alkaen, jolloin Periscope-lähetyksen tähtinä ovat virkailijat suoraan verotoimistomaailmasta. Tervetuloa mukaan seuraan, kutsuu Korvola.

Facebookissa ja Twitterissä verorekka liikkuu hashtagilla #verorekka.

Apua veroilmoituksen täydentämiseen saa myös vero.fi:n chatissä. Chat on auki aina arkisin virka-aikaan ja juuri ennen palautuspäiviä 2.-4.5. ja 11.–13.5. klo 21 saakka illalla. Vero.fi:n Vastauspankissa voi tutustua yleisimpiin veroilmoituskysymyksiin tai tehdä oman kysymyksen.

Kotikoneelta voi osallistua myös kaikille avoimeen webinaariin eli verkkoseminaariin 26.4. Lähetyksen aikana nähdään, kuinka veroilmoitus täydennetään verkossa. Tilaisuudessa voi myös esittää kysymyksiä, joihin saa vastauksen lähetyksen aikana.

Verorekan kiertuepaikat

16.4.   Helsinki, Narinkkatori

18.4.   Lahti, Lahden tori

19.4.   Mikkeli, Mikkelin tori

20.4.   Joensuu, Joensuun tori

21.4.   Iisalmi, Iisalmen tori

22.4.   Kajaani, Kajaanin kauppatori

23.4.   Kuusamo, Kuusamon tori

25.4.   Rovaniemi, Lordin aukio

26.4.   Tornio, kävelykatu kauppakeskus Rajallaa vastapäätä

27.4.   Raahe, Raahelan tori

28.4.   Kokkola, kävelykatu Purje-lava

29.4.   Seinäjoki, tavaratalo Minimanin piha

2.5.     Espoo, Leppävaaran Läkkitori

3.5.     Helsinki, Narinkkatori

4.5.     Helsinki, Narinkkatori

6.5.     Pori, Eetunaukio

7.5.     Rauma, Rauman tori

9.5.     Turku, Kauppatori

10.5.   Lohja, Keskusaukio

11.5.   Hyvinkää, Kauppatori

12.5.   Tampere, Keskustori

13.5.   Jyväskylä, Aren-aukio

Sivu on viimeksi päivitetty 10.5.2017