Verohallinto jalkautuu tänäkin vuonna marja- ja hedelmätiloille sekä turkistarhoille

Verohallinnon tiedote, 10.4.2019

Verohallinto haluaa helpottaa ulkomaalaisten kausityöntekijöiden veroasiointia jalkautumalla kevään ja kesän aikana marja- ja hedelmätiloille sekä turkistarhoille. Jos marja-tai hedelmätilalle on tulossa töihin isompi ulkomaalaisryhmä, jotka tarvitsevat suomalaisen henkilötunnuksen ja verokortin, voi Verohallinnon virkailijan pyytää käymään tilalla täyttämällä vero.fi:ssä ajanvarauslomakkeen.

Ajanvarauslomake kannattaa täyttää, jos tilalle on tulossa töihin yli 5 kausityöntekijää, jotka tarvitsevat suomalaisen henkilötunnuksen ja verokortin.

- Tilalle vierailun ajankohdasta sovitaan puhelimitse. Soitamme kaikille ajanvarauksen tehneille henkilöille. Jos kausityöntekijöitä tulee tilalle vain yksittäisiä työntekijöitä tai pienempi ryhmä, veroasiat sovitaan hoidettavaksi verotoimistossa. Jos tilalle tulee isompi ryhmä, voimme jalkautua paikan päälle, kertoo ylitarkastaja Hilkka Pelander Verohallinnosta.

Jalkautumispalvelu on käytössä neljättä vuotta ja siitä on saatu hyviä kokemuksia.

- Ulkomaalaiset kausityöntekijät tarvitsevat suomalaisen henkilötunnuksen ja verokortin. Tapaamisessa työntekijät tuovat virkailijalle tarvittavat paperit, heidät tunnistetaan passista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta ja lomakkeet käydään läpi. Ryhmien veroasioiden hoitaminen näin on jouhevampaa sekä asiakkaille että meille. Asiakkaiden ei tarvitse jonottaa verotoimistossa, eivätkä verotoimistot ruuhkaudu ryhmistä, Pelander toteaa.

Tarkemmat ohjeet

Lisätietoja ylitarkastaja Hilkka Pelander p. 050 414 2975 tai etunimi.sukunimi@vero.fi