Testivarmenne

Ohjelmistokehittäjät voivat hakea testivarmenteen Vero API ja ApitamoPKI rajapintojen testaamista varten. Testivarmenteen avulla voi testata ilmoittamista ja tiedon vastaanottamista testausympäristössä.

Vero API ja ApitamoPKI käyttävät samaa testivarmennepalvelua kuin tulorekisteri. Jos sinulla on jo tulorekisterin WebService testivarmenne sinun ei tarvitse hakea erillistä testivarmennetta Verohallinnon rajapintojen käyttöön.

Käyttäessäsi Vero APIa, sinun on kuitenkin lähetettävä varmenne meille Vero APIn ohjeiden mukaisesti.

Testivarmenteen hakeminen 

Testivarmenteen hakeminen Vero API tai ApitamoPKI rajapinta testausta varten edellyttää seuraavia toimenpiteitä:

  • allekirjoittamalla ja lähettämällä aloitusilmoituksen pdf-muodossa ohjelmistotalot(at)vero.fi osoitteeseen, hyväksyt samalla testivarmenteen käyttöehdot
  • aloitusilmoituksen lähettäminen käynnistää testivarmenteen haun
  • tekniselle yhteyshenkilölle lähetetään turvasähköpostilla tarvittavat tiedot testivarmenteen muodostamista varten sekä matkapuhelinnumeroon tekstiviestillä PIN-koodi viestin avaamista varten. PIN-koodi lähetetään sen jälkeen, kun varmenteen hakemisen yhteydessä lähetetyn suojatun sähköpostin "avaa viesti" -linkkiä on painettu
  • varmenne on noudettava 14 vrk sisällä hakemuksen tekemisestä Web Service rajapinnan kautta
    • jos testivarmenne haetaan Vero API rajapinta testausta varten, muuttakaa varmenteen tiedostomuoto Base64-koodattu X.509 (.cer) -muotoon. Tämän jälkeen varmennetiedoston sisältö lähetetään sähköpostiviestinä (ei liitetiedostona) sähköpostilaatikkoon: ohjelmistotalot(at)vero.fi. Kun Vero API rajapintapalvelu on avattu testivarmenteella, lähetämme siitä tiedoksiannon sähköpostitse. Tämän jälkeen rajapinnan testaaminen on käytössä.
    • jos testivarmenne noudetaan ApitamoPKI rajapinnan testaamista varten vastaa rajapintapalvelun kehittäjä varmenteen syöttämisestä ohjelmistoon. Ilman varmennetta rajapinta ei palauta käyttäjäorganisaation pyytämää aineistoa.

Vero API sivuilta löydät tekniset ohjeet ohjelmistokehittäjille.

.