Koronatilanne: Voit hoitaa asiasi OmaVerossa. Seuraa päivittyvää koostettamme. Yrittäjälle ohjeita mm. ennakkoverosta ja maksujärjestelystä. 

Ilmoitin

Ilmoitin.fi-palvelulla voi tarkistaa vuosi- ja kausiveroilmoitusten, suorasiirtojen sekä tuloveroilmoitusten muodollisen oikeellisuuden ja lähettää aineiston eteenpäin Verohallintoon. Palvelussa tarkastetaan aineiston muodollinen oikeellisuus tietuekuvauksen mukaisesti. Palvelua voi käyttää joko selaimella tai ohjelmistorajapinnan kautta.

Palvelu sijaitsee osoitteessa Ilmoitin.fi

Selainkäyttö

Käytettäessä palvelua selaimen kautta, käyttäjällä on oltava esimerkiksi taloushallinto-ohjelman muodostama ilmoitusaineisto. Käyttäjä kirjautuu palveluun Katso-tunnisteella tai henkilökohtaisella tunnisteella, valitsee lähetettävän tiedoston tietokoneeltaan ja lähettää sen. Tiedoston muodollinen oikeellisuus tarkastetaan ja käyttäjä saa tiedon, onko aineistossa virheitä. Vain muodollisesti oikean aineiston voi lähettää. Lähetetystä aineistosta käyttäjä saa vastaanottokuittauksen. Aineistoa voi tarkastaa myös ilman tunnistautumista, joten se palvelee myös testaustarkoituksessa ohjelmistonkehittäjiä.

Ohjelmistorajapinta

Ilmoitin.fi-palvelun käyttö (aineiston tarkastus ja lähetys) ohjelmistorajapinnan kautta on myös mahdollista. Ilmoittimen ohjelmistorajapintakäytöstä löytyy lisätietoa Ilmoitin.fi-palvelun sivuilta.