Rörelseidkare och yrkesutövare – lämna in skattedeklarationerna på webben

Skatteförvaltningens meddelande, 8.3.2018

Det lönar sig att lämna in deklarationen för näringsverksamhet, den förhandsifyllda skattedeklarationen och fastighetsskattedeklarationen på webben. Du hittar de sista inlämningsdagarna på de blanketter som skickats hem till dig.

Din sista inlämningsdag kan vara 3.4.2018, 8.5.2018 eller 15.5.2018. Företagaren och maken eller makan ska lämna in sina skattedeklarationer samtidigt.

Du ska alltid lämna in skattedeklarationen för näringsverksamhet (blankett 5) 

Kontrollera de förhandsifyllda uppgifterna i din skattedeklaration för näringsverksamhet och gör eventuella korrigeringar på nätet. Observera att du måste lämna in din skattedeklaration för näringsverksamhet till Skatteförvaltningen, även om du inte haft någon verksamhet. Om du vill lämna din skattedeklaration för näringsverksamhet på papper fyll i uppgifterna på deklarationsblankett 5.

Deklarera dina personliga inkomster och avdrag i den förhandsifyllda skattedeklarationen

Rörelseidkare och yrkesutövare och deras makar får de förhandsifyllda skattedeklarationerna senast i mitten av mars. Om det inte finns något att korrigera i den förhandsifyllda skattedeklarationen behöver du inte returnera den.

Kontrollera skattedeklarationen och gör de korrigeringar som behövs på nätet skatt.fi/skattedeklaration. Webbtjänsten hjälper dig att lämna in alla uppgifter som behövs. Du kan också korrigera din deklaration via de finska och engelska versionerna av tjänsten. När du deklarerar skattedeklarationen på nätet kan du göra korrigeringar även efter insändningen ända till den sista inlämningsdagen.

Du får handledning för skattedeklarationen via vår chatt som är öppen vardagar kl. 9–16.15.

Kontrollera också fastighetsbeskattningens uppgifter

Den sista inlämningsdagen för rörelseidkares och yrkesutövares fastighetsskattedeklarationer är den 15 maj. Du får i mars ettfastighetsbeskattningsbeslut som består av en deklarationsdel och en utredningsdel. Du kan bläddra, korrigera och komplettera uppgifterna i beskattningsbeslutet behändigt i e-tjänsten Fastighetsuppgifter på nätet.

Se på videon

Video: Så här lämnar du fastighetsuppgifter på nätet