Det nya skattekortet för 2018 gäller från början av februari

Skatteförvaltningens meddelande, 22.11.2017

Du får skattekortet för 2018 per post hem till dig i december-januari. De nya skattekorten träder i kraft vid ingången av februari och därför är ditt skattekort för 2017 ännu giltigt i januari 2018. Inkomstgränsen på skattekortet nollställs vid årsskiftet så att beräkningen av inkomster börjar på nytt från noll.

Skattekorten för 2018 kan ännu inte räknas ut på webben, per telefon eller på skattebyråerna. Du kan ändra ditt skattekort för 2018 från och med 13.12 på webbadressen skatt.fi/skattekort. Ändringsskattekortet träder då i kraft 1.1.2018. Vid behov kan vår chattservice hjälpa till. Du kan också beställa ett ändringsskattekort för 2018 per telefon eller genom att besöka skattebyrån från och med 12.12.

Skatteförvaltningen har mångsidig service på webben

Skatteförvaltningen skickar skattekortet för nästa år senast i mitten av januari till alla som har fyllt 15 år. Skattekortet som automatiskt skickas hem till 4,8 miljoner kunder duger oftast utan ändringar. Kontrollera ändå de inkomster och avdrag som ligger till grund för skattesatsen.

På skatt.fi finns omfattande information om skattekort och hur de kan beställas. Med skatteprocenträknaren kan du kontrollera att din egen skattesats är korrekt. Du kan också testa hur skattekortet beställs med ett demoprogram på adressen skatt.fi/skattekort.