Skatteförvaltningen betalar inte skatteåterbäringar i förväg

Skatteförvaltningens meddelande, 29.5.2015

Skatteförvaltningen betalar ut skatteåterbäringarna 3.12.2015 på det bankkonto som kunden uppgett. Om du meddelar ett snabblåneföretags kontonummer för att få skatteåterbäringen i förväg, stannar kontonumret i Skatteförvaltningens kunduppgifter. Skatteförvaltningens uppgifter kan åt gången innehålla endast ett kontonummer per kund.

Företag som tillhandahåller snabblån marknadsför i detta nu snabblån mot skatteåterbäringar. Märk väl att om du som kontonummer för skatteåterbäringen anger kontonumret till ett företag som gett dig lån, sparas detta kontonummer som ditt kontonummer i Skatteförvaltningens kunduppgifter. Då betalas även dina eventuella framtida skatteåterbäringar in på detta konto tills du ändrar kontonumret.

Skatteförvaltningen samarbetar inte med företag som beviljar snabblån

Kunder som ansöker om snabblån gör det på egen risk. Beskattningen slutförs inte förrän i slutet av oktober och skatteåterbäringen kan ännu förändras. Skatteåterbäringen kan även kvittas eller utmätas om kunden har skatteskulder eller annat som ska utmätas. En skatteåterbäring utgör därför ingen tillförlitlig säkerhet och du handlar på egen risk om du ansöker om lån.