Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden.

Strejken inom transportbranschen påverkar postgången – Skatteförvaltningen rekommenderar att göra skattedeklarationerna för februari i MinSkatt

Nyhet, 17.2.2023

I slutet av februari infaller den utsatta dagen för skattedeklarationen för skogsbruksidkare, skogssammanslutningar och jordbrukssammanslutningar. Också mervärdesskattedeklarationen ska lämnas i slutet av februari om skatteperioden är ett år. Snabbast och säkrast kommer skattedeklarationen fram i MinSkatt.

Posten uppskattar att postgången kan fördröjas med flera dagar eller till och med över en vecka på grund av strejken. Skatteförvaltningen uppmanar att i första hand lämna skattedeklarationen i MinSkatt. Om någon använder pappersblanketter ska hen beakta den fördröjda postgången och se till att deklarationen är framme hos Skatteförvaltningen senast på den utsatta dagen. Skatteförvaltningen strävar efter att beakta fördröjningar i hur deklarationerna anländer som förorsakas av strejken. Skatteförvaltningen påminner dock om att postgången inte påverkar betalningsdagarna utan att betalningarna ska betalas senast på förfallodagen.

Det går att lämna in pappersblanketterna på vilken skattebyrå som helst under öppettiderna. Kontrollera öppettiderna för skattebyråerna. Om det finns en postlåda utanför skattebyrån går det också att lämna in blanketterna i den. På skattebyråernas sidor hittar du information om ifall det finns en postlåda utanför kontoret i fråga.

Sidan har senast uppdaterats 17.2.2023