Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden

Skatteförvaltningen beaktar fördröjningar i postgången – kunderna påförs inga dröjsmålspåföljder för skattedeklarationer och ansökningar som försenas på grund av strejken

Nyhet, 24.2.2023

På grund av strejken inom transportbranschen kan det uppstå fördröjningar i postgången. Skatteförvaltningen beaktar fördröjningarna i postgången. Kunderna påförs inga dröjsmålspåföljder för deklarationer som anländer per post under en två veckors period, det vill säga ända till den 14 mars. 

På tisdagen den 28 februari har en del av kunderna utsatt dag för momsdeklarationen, skattedeklarationen eller ansökan om återbäring av energiskatt. Skatteförvaltningen rekommenderar att skattedeklarationer och ansökningar i första han lämnas in i MinSkatt. Om en kund inte kan sköta ärenden elektroniskt påförs inga dröjsmålspåföljder för deklarationer som anländer per post under en två veckors period, det vill säga ända till den 14 mars.    

Gör så här om du har en utsatt dag den 28 februari 

  • Momsdeklarationer: Om du har skickat deklarationen per post och den anländer senast den 14 mars avlägsnar Skatteförvaltningen förseningsavgiften från din deklaration. Förseningsavgiften syns en stund i dina kunduppgifter men den avlägsnas automatiskt och du behöver inte kontakta Skatteförvaltningen om detta. Kom dock ihåg att betala momsen i enlighet med din deklaration senast på den utsatta dagen den 28 februari och använda referensnumret för skatter på eget initiativ. 
      
  • Skattedeklarationer för skogsbruk samt skattedeklarationer för beskattningssammanslutningar (jordbruks-, skogs- och fastighetssammanslutningar): Om du har skickat deklarationen per post och den anländer senast den 14 mars Skatteförvaltningen påför ingen förseningsavgift. Du behövs inte kontakta Skatteförvaltningen om detta. 
      
  • Ansökningar om återbäring av energiskatt: Om du har skickat deklarationen per post och den anländer till Skatteförvaltningen senast den 14 mars leder förseningen inte till att ansökan avslås. Du behövs inte kontakta Skatteförvaltningen om detta. 

Anvisningar för deklarationer och ansökningar: 

Tidigare om ämnet: 

Strejken inom transportbranschen påverkar postgången – Skatteförvaltningen rekommenderar att göra skattedeklarationerna för februari i MinSkatt (den 17 februari 2023) 

Sidan har senast uppdaterats 24.2.2023