Nu finns det nya funktioner i MinSkatt för företags- och organisationskunder

Nyhet, 22.11.2021

En ny version av MinSkatt har publicerats. Tjänsten har nu ett nytt visuellt utseende och nya funktioner som underlättar användningen. MinSkatt fungerar bättre än tidigare också på mobila enheter.

I versionsuppdateringen av MinSkatt har vi beaktat kundernas respons och användartester.

En bättre helhetsbild av skatteärenden genast på ingångssidan

Efter att ha loggat in i MinSkatt ser du på ingångssidan ditt företags, din organisations eller din kunds aktuella skatteärenden

  • de skatter som ska betalas
  • de skattedeklarationer vars utsatta dag närmar sig
  • de uppgifter som ska skötas.

Från ingångssidan kommer du också direkt till uppgifter och funktioner som gäller företagets eller organisationens egna skatteslag.

Utnyttja de nya flikarna

Det har skett vissa ändringar i flikarna och deras namn i MinSkatt.

Fliken Uppgifter är en helt ny flik. På den hittar du de ärenden som kräver åtgärder. Fliken har en röd ikon med antalet öppna uppgifter. Där får du ett meddelande om exempelvis beslut och brev, skattedeklarationer samt en uppmaning att anmäla kontonummer.

Fliken Favoriter visas för de företag som sköter andra företags eller organisationers skatteärenden.

Möjligheten att lägga till favoriter är en behändig egenskap i synnerhet för bokföringsbyråer och bokförare som sköter skatteärenden för flera företag. Med hjälp av favoriterna kommer en bokförare lättare till just de företags och organisationers ärenden och uppgifter i MinSkatt som hen oftast sköter.

Det går också att lägga till skatteslag bland sina favoriter om företaget på ingångssidan i MinSkatt har 5 eller flera skatteslag.

Deklarationer och ansökningar har minst två faser

Strukturen av alla deklarationer, anmälningar och ansökningar har ändrats så att de alltid består av minst två faser. Den sista fasen är Förhandsgranska och skicka. Du kan alltså alltid kontrollera ett sammandrag av de uppgifter som du angett innan du skickar dem.

Välj önskade e-postmeddelanden

Om du har fullmakt att sköta ett företags skatteärenden i MinSkatt kan du beställa ett meddelande till din e-post om händelser i MinSkatt. Du får alltså ett e-postmeddelande om det i MinSkatt exempelvis finns ett nytt beslut, ett nytt meddelande eller en skatt som har förfallit till betalning.

Du kan välja om du vill ta emot meddelanden

  • om alla eller endast vissa kunders skatteärenden
  • om allt eller exempelvis endast om sådant som anknyter till att betala eller ett visst skatteslag.

Kontrollera eller anmäl nätfaktureringsadress

Företag kan nu också kontrollera och anmäla en nätfaktureringsadress i MinSkatt eller via ett nytt gränssnitt. När nätfaktureringsadressen finns i MinSkatt får företaget en e-faktura på fastighetsskatten och inkomstskatten för samfund.

Mer information