MinSkatt har förnyats – tjänsten har piffats upp och den har nya funktioner

Nyhet, 22.11.2021

MinSkatt har förnyats. Tjänsten har nu ett nytt visuellt utseende och nya funktioner som underlättar användningen.Förnyelsen baserar sig på respons av kunderna och användartester. Tjänsten har också förbättrats med tanke på tillgängligheten.

En bättre helhetsbild av dina skatteärenden genast på ingångssidan

Efter att ha loggat in i MinSkatt ser du på ingångssidan dina aktuella skatteärenden, såsom

  • skatter som du ska betala
  • anmälningar och deklarationer som du ska lämna
  • din giltiga skattesats och
  • inkomstgränsen på ditt skattekort.

Från ingångssidan kommer du också direkt till skattekortsansökan och till din förhandsifyllda skattedeklaration när den publiceras nästa vår.

Du kan nu använda MinSkatt på din mobiltelefon och ansöka om skattekort snabbare

Vyn i MinSkatt anpassar sig nu till den enhet som du använder. Tjänsten fungerar alltså bättre än tidigare på mobila enheter, såsom en smarttelefon eller pekplatta.

En ny kort version av ansökan om skattekort i MinSkatt lämpar sig i synnerhet att användas på mobila enheter. Du kan använda den korta versionen när du för ditt skattekort anger

  • lön
  • förmån, såsom inkomstrelaterad dagpenning
  • studiepenning
  • kostnader för resor mellan bostaden och arbetsplatsen
  • medlemsavgifter till arbetsmarknadsorganisationer.

Du kan fortfarande också fylla i den fullständiga versionen av skattekortsansökan i MinSkatt. Du kan gå från den korta versionen till den fullständiga när som helst och de uppgifter som du redan angett finns kvar på ansökan.

Nya skatteärenden på fliken Uppgifter

Det har skett vissa ändringar i flikarna och deras namn i MinSkatt.

Fliken Uppgifter är en helt ny flik. På den hittar du de ärenden som kräver åtgärder av dig. Fliken har en röd ikon med antalet öppna uppgifter. Där får du ett meddelande om exempelvis beslut och brev, skattedeklarationer samt en uppmaning att anmäla ditt kontonummer.

Deklarationer och ansökningar har minst två faser

Strukturen av deklarationer, anmälningar och ansökningar har ändrats så att de alltid består av minst två faser. Den sista fasen är Förhandsgranska och skicka. Du kan alltså alltid kontrollera ett sammandrag av de uppgifter som du angett innan du skickar dem.

Mer information