Skatteförvaltningen ordnar en hemmamysfestival i Instagram i december

Nyhet, 1.12.2020

I december ordnar Skatteförvaltningen en hemmamysfestival på sitt Instagram-konto. Syftet är att under uppträdandena uppmuntra alla att tillbringa tid hemma, sköta sina skatteärenden elektroniskt under denna exceptionella tid och ta upp fakta om skattekorten för nästa år.

Uppträdandena sänds direkt från Skatteförvaltningens kanal i Instagram varje vardagskväll från och med klockan 19. De som uppträder på festivalen väljs genom en öppen ansökan och ett arvode betalas till dem. Det första uppträdandet visas på tisdagen den 1 december.

– Uppträdandet kan vara musik, dans, cirkusnummer, trolleri, teckning: vad som helst som passar alla oavsett ålder. Syftet är att ge sinnesro i skatteärenden och ork till coronavardagen i hemmen, säger kommunikationschef Nilla Hietamäki.

Skatteförvaltningen har även tidigare använt rogivande teman lyckat i kommunikationen. Till exempel valparna som visades i livesändningar i Instagram under deklarationstiden på våren hade tiotusentals följare. För ett år sedan lugnades de som väntade på sina skattekort ned med spellistan Odota och panflöjtsmusik.

Mer information:
Inhouse-festivalen (hemmamysfestivalen) i Facebook. På evenemangsidan uppdateras uppgifterna om dem som uppträder.
Skatteförvaltningens Instagram-konto
Pressmeddelande 30.11. Skattekortet på papper är onödigt för de flesta – Skatteförvaltningen publicerar skattekorten för nästa år i MinSkatt från och med den 2 december