Skatteförvaltningen håller flera webbseminarier under våren

Skatteförvaltningens meddelande, 12.4.2016

Hur deklarerar man resekostnader eller ansöker om hushållsavdrag? Under våren håller Skatteförvaltningen fem skatterelaterade webbseminarier.

Skatteförvaltningens sakkunniga svarar på frågor i direktutsändning. Webbseminarierna ger bland annat råd om hur man deklarerar resekostnader och ansöker om hushållsavdrag eller vad en ny företagare måste veta om beskattningen.

- Vi har ordnat webbseminarier i några års tid och de har fått rikligt med positiv feedback. Det är lätt att följa med de avgiftsfria seminarierna vid hemdatorn och har man en fråga kan man behändigt ställa den till en expert via chatten, tipsar kommunikationschef Pirjo Korvola vid Skatteförvaltningen.

Delta i seminarierna

Vårens mest aktuella tema är skattedeklarationen. Över fem miljoner skattebetalare får en förhandsifylld skattedeklaration och mer än en miljon kompletterar dess uppgifter.

- De flesta kompletterar sina resekostnader eller uppgifter för hushållsavdraget. På webbseminarierna visar vi steg for steg hur man lämnar dessa uppgifter i webbtjänsten Skattedeklaration på nätet, berättar Korvola.

Också hyresinkomster behöver kompletteras i skattedeklarationen. För hyresvärdar ordnas ett särskilt seminarium om deklaration av inkomster och exempelvis avdrag för kostnader. Egna webbseminarier hålls också om utbetalning och beräkning av löner och om kommande förändringar som gäller korrigeringen av årsanmälningar. Ett av seminarierna ger skatteinformation till nya företagare.

Man anmäler sig till webbseminbarierna på skatt.fi. Det lönar sig att anmäla sig i förväg. Videosändningarna använder Flash-teknik. Via den här länken kan man kolla att Flash fungerar: Skatteförvaltningens webbseminarier . Om de redan publicerade videosnuttarna startar bör det även gå att följa med direktsändningarna. Webbseminarierna läggs även ut på Skatteförvaltningens YouTube-kanal. Webbseminarierna bandas in och kan ses även senare.

 

 

Mer information till media: kommunikationschef Pirjo Korvola, tfn