Skattebyråernas öppettider ändras fr.o.m. den 1 februari

Skatteförvaltningens meddelande, 26.1.2016

I en del av skattebyråerna ändras öppettiderna från början av februari. Ändringen beror på att kunderna i allt större mån övergått till att använda e-tjänster. I fjol minskade antalet kunder som besökte skattebyråerna med 10 procent.

- Vi erbjuder kunderna allt bättre e-tjänster vilket också syns i kundservicen. Exempelvis vår chatt på skatt.fi är väldigt populär och har lett till kortare köer, berättar service- och kommunikationsansvarig Mia Haahtela från Skatteförvaltningen.

 Ändringarna i öppettider enhetligar också skattebyråernas kundservice runt om i landet.

- Nu är öppettiderna samma på lika stora orter. Vi betjänar på så sätt kunder enligt enhetliga principer oberoende av var orten ligger, berättar Haahtela.

Ändringarna i öppettiderna träder i kraft 1.2.2016. Bäst kontrollerar du de gällande öppettiderna för din skattebyrå på skatt.fi.

- Ändringarna gäller sammanlagt 31 skattebyråer. Det lönar sig att alltid överväga om det går att sköta saken på chatten i stället för att besöka skattebyrån. Kontrollera alltid öppettiden i förväg om du ska besöka skattebyrån, uppmanar Haahtela.

Nästan alla skatteärenden kan redan skötas på nätet. Skattekortet får man t.ex. lättast direkt på nätet.

- Grundprincipen är att alla av oss kan sköta nästan alla sina skatteärenden på nätet. På skattebyrån frågar handläggaren kunden exakt samma uppgifter som man lika väl kan ange själv elektroniskt. Dessutom minskar e-tjänster sannolikheten för fel, påminner Haahtela.