Leveransbeskrivning för intressentgruppstestningen (10.5.2023)

Kända brister

Inga ändringar jämfört med den föregående leveransbeskrivningen, som publicerades den 2 maj 2023.

Kreditgivare – anmälan om kredituppgifter

  • De felmeddelanden som systemet returnerar motsvarar inte helt de felmeddelanden som beskrivs i dokumentet ”Gränssnittets behandlingsregler och felkoder”. Felkoderna är dock de samma som i dokumentet.
  • Om krediten har överförts från en annan kreditgivare finns det avvikande regler för vilka uppgifter som är obligatoriska. Dessa avvikande regler har inte ännu förverkligats på det sätt som de har beskrivits i gränssnittsbeskrivningen.
  • I gränssnittet för ändring av kreditens uppgifter kan en del av uppgifterna som anknyter till tidpunkten för beviljandet av krediten alternativt anmälas i uppgiftsgruppen ”Uppgiftsfält som inte ändras” i stället för i de kreditspecifika uppgifterna. Uppgiftsgruppen i fråga har inte ännu förverkligats på det sätt som den har beskrivits i gränssnittsbeskrivningen.
  • I materialreferensen är följande tecken tillåtna: a–z A–Z 0–9 /\-|( ){ }[ ]/%'_?!=,*+. ':;&@$# samt mellanslag. Enligt gränssnittsbeskrivningen är dessutom skandinaviska tecken tillåtna. Gränssnittsbeskrivningen kommer att ändras till denna del.
  • Den månatliga betalningspostens värde ska vara större än 0 för ett leasingavtal. Enligt gränssnittsbeskrivningen är även 0 ett tillåtet värde. Gränssnittsbeskrivningen kommer att ändras till denna del.

Kreditgivare – kontroll av kreditens uppgifter

  • I gränssnittet för kontroll av kreditens uppgifter finns det för tillfället ett obligatoriskt uppgiftsfält BatchReference. Uppgiftsfältet i fråga kommer att tas bort från gränssnittet.

Testbeteckningar

  • En del av de konstgjorda personbeteckningarna som har delats ut till intressentgrupperna fungerar inte för tillfället i testmiljön för intressentgrupper. Försök använda en annan konstgjord personbeteckning om du får ett felmeddelande som anknyter till testbeteckningen.
Sidan har senast uppdaterats 10.5.2023